23948sdkhjf

Sølvbryllup med Tunap

Foreløbigt er det blevet til femogtyve år med Kim Petersen Wandahl i spidsen for Tunap.
Kim Petersen Wandahl kunne den første maj i år se tilbage på femogtyve år med Tunap. Det hele begyndte dog lidt før. På det tidspunkt var Kim Wandahl mekaniker, og arbejdede på et cylinderserviceværksted i Sydjylland. Her var man lige blevet færdig med en dieselmotor. Men den gik bare ikke godt, på trods af den stod rigtigt alle steder. Gode råd var dyre, men én på værkstedet havde gode forbindelser til Bosch i Tyskland.

Problemet blev luftet i telefonen, og rådet fra Bosch lød på at give motoren en Tunap kur. Dengang var Tunap produkterne ikke repræsenteret i Danmark, så derfor blev der købt ind i Flensborg. Additivet virkede. Motoren kom til at gå som den skulle, og det overbeviste Kim Wandahl om, at der her var en mulighed, der ventede på ham.

Til Danmark

Kun det første år var Kim Wandahl selvstændig sælger for Tunap, indtil han den første maj 1989 blev direktør for Tunap i Danmark. De første år var beskedne, for ingen kendte produkterne, men ved hjælp af hårdt benarbejde, tog det hele form, og i 2007 blev Kim Wandahls ansvarsområde udvidet, da han også blev direktør for Tunap i Norge.

Første aftale med en dansk bilimportør fik man i hus i 1994, og siden er det blevet til i alt fjorten aftaler med bilimportører i Danmark. I hjemlandet Tyskland har Tunap aftaler med bilfabrikkerne, og man har også aftaler med fabrikkerne i Italien.

- Tunap producerer og udvikler selv i modsætning til så mange andre, og det gør en forskel. Siden jeg begyndte for femogtyve år siden, er holdningen til additiver ændret radikalt. Tolerancerne i de moderne motorer er små, og brugen af bioethanol og biodiesel har kun været med til at øge behovet for effektive additiver, som er i stand til at rense motorerne, siger Kim Wandahl med overbevisning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.124