Første kuld karrosseriteknikere er uddannet
For halvandet år siden startede FTZ Akademi konceptet "Karrosseri og Skadecenter", og de første karrosseriteknikere er netop blevet færdige.
Herefter var det den praktiske prøve, der skulle tackles. Et panelstykke skulle skares, og her skal anvendes korrekte sammenføjningsmetoder. Herefter var der en opretning, hvor det var valgfrit, hvilket værktøj den enkelte ville anvende. Både skarring og opretning skulle være "klargjort til maler", og denne finish indgik i den samlede vurdering
Den teoretiske og praktiske prøve skulle gennemføres inden for en fastsat tid, således at arbejdsopgaven svarer til skadesarbejde på bilerne, hvor der også i det daglige er tidspres.
Højt niveau
Efter en dag med sved på panden, lidt mere rysten på hånden end hjemme i vante omgivelser på pladeværkstedet, opfyldte 11 af de 12 kursister kravene fra de to censorer, og fik således overrakt diplomer og kan nu kalde sig karrosseriteknikere.
- Eksamensdagen var veltilrettelagt af instruktørerne på Teknisk Skole Silkeborg, som fortjener stor ros for at finde et tilpas højt fagligt niveau på uddannelsen og en afsluttende eksamen, der svarer til disse krav, udtaler Kristofer Petersen, FTZ Karrosseri og Skadecenter
Årets Karrosseritekniker
Som opfølgning på karrosserikonceptet og de mange pladesmede, der nu er i gang med uddannelsen, afholder FTZ i forbindelse med FTZ-messen i Odense i november konkurrencen "Årets Karrosseritekniker".
Konkurrencen vil foregå sideløbende med kåringen af "Årets Diagnosetekniker", der blev afholdt for første gang sidste år på messen med 200 tilmeldte mekanikere fra hele landet.
FTZ Akademi håber med det nye tiltag, at rigtig mange karrosseriteknikere tager udfordringen op og tilmelder sig konkurrencen.