23948sdkhjf

Den smukkeste af de smukke lander

Sidste år fik sportsvogns-verdenen den smukke Jaguar F-Type som åben topersoners. Nu kommer samme bil i lukket udgave – og jo, F-Type Coupé er om muligt endnu smukkere. Lukket F-Type passer lige ind i den nye importørs kram.
Der er oprør i sportsvognsverdenen. For den ellers så dominerende Porsche 911 er under pres. Inden længe lancerer McLaren endnu en sportsvogn, denne gang som en direkte konkurrent til 911. Og Jaguar har allerede indledt sit angreb. Det startede sidste år med ærkesportsvognen F-Type Roadster – og nu kommer F-Type Coupé.

Jaguar F-Type Coupé er, præcist som navnet siger, en lukket version af den topersoners Jaguar F-Type Roadster. Begge med samme klassiske konstruktion med selvbærende karrosseri, langsliggende frontmotor og baghjulstræk. Der er i coupeen frit valg mellem motorer i tre udgaver: 3,0-liters V6 med 340 hk og 380 hk samt 5,0 V8 med 550 hk. Billigste F-Type Coupé koster 1.335.000 kroner, dyreste har prisskiltet 2.180.000 kroner.

F-Type tages til Danmark af mærkets forholdsvis nye importør, British Car Import, der er et selskab i Nic. Christiansen Gruppen. British Car Import overtog importen for godt og vel et år siden.

- F-Type Roadster, og nu F-Type Coupé, passer jo perfekt i vores plan for at få øget Jaguar-salg i Danmark. Vi har allerede forstærket forhandlernettet, vi har styrket Jaguar som business-bil – og nu får vi yderlige en bil som styrker mærkets image, forklarer mærkets salgs- og PR-chef, Michael Lund.

Motor-magasinet har kørt de første kilometer i den smukke kat. Både i den "kun" 380 hestes V6 og i den store F-Type R Coupé med overvældende 550 hestekræfter. På et testanlæg nær Arlanda ved Stockholm var der en dags fri kørsel i alle tre versioner af bilen.

V8 med 550 hestekræfter lød bedst, var hurtigst – ja, nærmest skræmmende hurtig. V6 med 380 hestekræfter var til gengæld lettest af køre.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094