Dobbelt op på roadshow
Dette års Mekonomen Teknik Tour 2014 er et tilløbsstykke blandt landets mekanikere, der vil lære nyt og få gode leverandørtilbud.
Succesen for dette års Mekonomens roadshow tilskriver salgsdirektør Henry Petersen blandt andet markedsføring i god tid og nem tilmelding via web-kataloget. Samt spændende emner på undervisningssiden og ikke mindst, at antallet af udstillende leverandører i år er oppe på 19 i det lange telt. Udstillerne har gode dagtilbud og konkurrencer, ligesom Mekonomen selv afvikler en racer-simulator konkurrence med chance for at vinde en Formel 1 tur til Spa-banen.
- Vi har simpelthen dobbelt op på både udstillere og tilmeldinger i år og har svært ved at få armene ned. Mange autoriserede deltager, fordi de har brug for at se, hvad der sker på markedet, der jo er presset og foranderligt også for mærkeværksteder, der gerne køber dele hos frie grossister, siger Henry Petersen.
Internt kunde-kursus
Mekonomens roadshow bliver også benyttet til at køre interne kurser for de ansatte over tre timer i hver af de syv byer. Emnet i år er "Kunden i centrum", der især handler om afstemning af forventninger mellem kunder og ansatte i Mekonomen herunder klare beskeder og aftaler i kommunikationen. Meko-online kataloget og ny edb bliver gennemgået, herunder ASV med ordrestyring samt det CRM-lignende system Clickview, hvor Mekonomen kan følge og rådgive sine medlemsværksteder omkring salg, returvarer og dækningsbidrag så at sige time for time.
Gylle i tanken
Serviceteknikere fra Bosch fortalte på det tekniske kursus om testermåling og servicearbejde med midlerne Adblue, Denoxtronic og Ureo der består af 37 procent gylle som anvendes for at forbrænde renere mod Euro6-kravene. Herunder at midlerne let krystalliserer og ætser metal, så værktøj skal afskylles efter brug. Ingen af de tilstedeværende mekanikere i Viborg havde endnu arbejdet med disse midler, selv om nogle bilmodeller allerede har kørt med systemerne i 3-4 år.
Dyre dæktryk-sensorer
Også de nye krav til bilers dæktrykmåling, der bliver obligatorisk fra november i år på alle nye biler, blev omtalt. Der findes 150 typer sensorer, som højst må acceptere 20 procent afvigelse i det optimale dæktryk, herunder Continentals nye eTS indbygget i dækkarkassen. Batterier i diverse sensorer har en levetid på 3-5 år og kan ikke skiftes ud. I nogle tilfælde kan sensorer koste op til 800 kroner per styk og dermed være dyrere end selve dækkene.