23948sdkhjf

Branchen bekymret for ny afgiftsbuket

Skatteminister Morten Østergaard (R) pønser på mindre forhøjelser af registreringsafgiften, mener bilimportørerne og autoforhandlerne.
Skatteminister Morten Østergaard (R) for at pønse på mindre forhøjelser af registreringsafgiften, mener bilimportørerne og autoforhandlerne.

- Det er bekymrende, at for anden gang på under to uger hører en radikal minister nægte at garantere, at man ikke er på vej til at hæve registreringsafgiften. Det lyder som om man planlægger nogle små forhøjelser, siger chefkonsulent Tejs Laustsen Jensen, De Danske Bilimportører.

Det handler dels om skalaknækket for miljøfradraget, dels størrelsen af afgiftsindtægter.

- Klima- og energiminister Rasmus Helveg Petersen (R) ville på folkemødet ikke afvise at hæve Europas højeste bilafgifter. Man risikerer at stoppe fornyelsen af en af Europas ældste bilparker, siger Tejs Laustsen Jensen.

Værdiafgift giver retsusikkerhed

Adm. dir. Jens Brendstrup, Autobranchen Danmark (AD), ønsker den værdibaserede afgift udskiftet med tekniske kriterier af hensyn til retssikkerheden, selv om provenuet er det samme.

- Der kan ikke rejses tvivl om afgiftsbetalingen, hvis man får objektive kriterier, og dermed er der ikke grund for SKAT til at kontrollere forhandlerne, siger Jens Brendstrup.

Frygter stykvise ændringer

Han holder regeringen fast på, at ændringer ikke skal føre til et højere provenu end i år.

- Vi er meget nervøse for, at man piller ved registreringsafgiften, hvis det ikke sker som en samlet omlægning. Man risikerer ellers, at provenuet bruges til alt andet end bilafgifter, siger Jens Brendstrup.

- Vi er opmærksomme på, at nogen går efter et provenu ved at kikke på sikkerhedsudstyr, knækket og CO2-fradraget.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078