23948sdkhjf

Her virker digitaliseringen

Det handler om at finde en niche, hvor man kan gøre en forskel. Det ser ud til at have virket for AutoProff, en auktionsside for engrosbiler.
Den teknologiske udvikling påvirker rigtig mange ting i denne verden, og for autobranchen har den også stort betydning. Til Biløkonomdagen og Biltorvets årsdag, for blot at nævne et par stykker, har der været fuld fokus på digitaliseringen. Her handler det om at finde ud af, hvor man har sine stærke sider, selvom det blot er en lille del af værdikæden, og så optimere og digitalisere den del. Jesper Ratza åbnede i efteråret op for "datingbureauet for engrosbiler" kaldet AutoProff. Her har de formået at få den danske autobranche til at se på salget af denne type biler på en ny måde. Og tilmed bevæget sig ud i at udnytte teknologien til fulde.

- Det er en konservativ branche, men digitaliseringen er vigtig for kunderne, men også for virksomhederne. Derfor synes jeg, at den proces er spændende, siger Jesper Ratza, direktør for AutoProff.

Tæt på målsætning

I dag har de i alt 1850 kunder tilknyttet hjemmesiden, og på dage med flest auktioner er der udløb på mellem 65 og 70 biler. Dermed er de allerede tæt på det erklærede mål om at nå 2000 kunder og 80 auktioner dagligt inden for det første år. Alene i maj er der kommet 85 nye kunder til. Til at holde styr på kunder og auktioner er der i dag tilknyttet fem medarbejdere på fuldtid. Jesper Ratza og de andre ansatte forsøger at komme rundt til de fleste af kunderne og hjælpe dem med at optimere deres annoncer og dermed udnytte platformen til fulde.

- Vi ser flest brugere på vores app, og i dag bruger vi jo også mobilen hele tiden. Om vi vil stå vil det eller ej, så bruges den både mens man er på toilettet, og hvis der er kø på motorvejen. Det er vores plus, at vi kan udnytte den, og app’en er nem og gennemsigtig. Og faktisk er det folk i alle aldre, der benytter den, siger han.

Korte auktioner

De har gjort flere ting anderledes, i forhold til hvad man kender fra en klassisk auktionsside. Auktionstiden bliver nedsat fra 48 til 24 timer, men alle auktioner vil stadig blive afsluttet mellem klokken 13 og 14. En tilføjelse bliver det dog snart, at der også vil være auktioner på helligdage. Derudover er det muligt at vælge en auktion med garantipris, hvor AutoProff får tid til at vurdere bilen og garanterer for en minimumssalgspris. Opnås den ikke, så køber de bilen.

- Vi sælger en god procentdel af de biler, vi har på auktion. Men selvom salget på auktion ikke lykkes, så har vi også mange handler efterfølgende. Det kan vi følge, fordi folk stadig vælger at benytte vores betalingssystem og mulighed for fragt, siger Jesper Ratza, der trods den allerede fine mængde engrosbiler, der har været igennem systemet, efterlyser et overblik over det samlede marked i Danmark.

- Kunderne er glade for systemet, især det vi kalder ledelsesrapporter, hvor de enkelte virksomheder kan se, hvor meget mere de har tjent end deres mindstepris. Det er i den henseende vigtigt at understrege, at det er de frie markedskræfter, der styrer salgspriserne, siger Jesper Ratza.

I øjeblikket arbejder de på en opdatering af systemet, mens fremtiden først og fremmest handler om at få helt fat i Danmark, men der arbejdes også på partnere andre steder i Europa. Planen er, at de i 2015 skal være i drift på et andet marked.

- Vores mål var at tage engroshandel med biler og gøre det fra lokalt til ikke bare regionalt, men nationalt. Men på engrosmarkedet sidder de i andre lande med samme problemstillinger. Derfor håber vi, at fremtiden kan gøre, at vi kan tage engroshandel med biler til et international plan, siger Jesper Ratza.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093