23948sdkhjf

Bæredygtige BMW-værksteder

Bayern AutoGroup har fået miljøcertificeret tre af sine værksteder, som dermed er blandt landets mest miljøvenlige.
Bayern AutoGroup – der forhandler og servicerer BMW og Mini – meddeler, at forhandlerkædens tre egne værksteder i Aarhus, Kolding og Odense alle er blevet certificeret efter en international standard for miljøledelse. Dermed kan man som kunde hos Bayern AutoGroup nu opleve nogle af landets mest miljøvenlige bilværksteder.

Bayern AutoGroup er blevet certificeret efter den internationale standard for miljøledelse DS/EN ISO 14001:2004, hvilket betyder, at kunderne vil modtage en af de mest miljøvenlige løsninger på markedet, når de skal have repareret bilen på et af Bayern AutoGroups værksteder.

- For vores kunder betyder certificeringen, at de kan få repareret deres bil med god samvittighed over for miljøet. Det kan de, fordi vores værksteder tager maksimalt ansvar for alle de mange miljømæssige forhold og udfordringer, der gælder ved reparation af service og biler. Vi har endevendt hver eneste del af værkstedernes områder for at skabe de mest miljøvenlige løsninger, så vi eksempelvis renoverer og genanvender udslidte reservedele i videst muligt omfang, og sorterer alt affald, så der ikke slipper noget farligt affald ud i miljøet, fortæller Claus Bjerring Christiansen, direktør hos Bayern AutoGroup.

Den naturlige løsning

BMW Group har i mange år vundet Dow Jones Sustainability Index som den mest bæredygtige bilproducent, og dette fokus på bæredygtighed vil kunderne på BMW-værksteder – og dermed også i Bayern AutoGroup – opleve helt tæt på.

- BMW Group er kendt for at være særdeles orienterede mod miljø og bæredygtighed, og derfor følte vi, at det var naturligt for os også at gå efter den mest miljøvenlige løsning. Vi er således også meget stolte over, at vi nu er certificerede efter den internationale standard for miljøledelse, fortæller Claus Bjerring Christiansen og fortsætter:

- Vores stræben efter bæredygtighed stopper dog ikke ved værkstederne. Eksempelvis har vi i vores nye, topmoderne bilhus i Aarhus, som står klar til indvielse til september, implementeret bæredygtige løsninger også i showroomet bl.a for at understøtte BMWs nye elbil-program, BMW i. De mange proaktive initiativer har betydet, at det nye bilhus i Aarhus netop har opnået højeste score på BMW Groups skala for bæredygtighed.

Foruden genanvendelse og affaldssortering har bilværkstederne hos Bayern Autogroup blandt andet også indført følgende tiltag:

Ÿ Miljøfarligt affald og kemikalier opbevares, så der ikke kan ske forurening til omgivelserne.

Ÿ Spildevandet fra værkstedsarealerne analyseres jævnligt for at undersøge indholdet af miljøfremmede stoffer.

Ÿ Alle anvendte kemikalier registreres i en kemidatabase, som konstant vedligeholdes. Derved kan farlighed og indholdsstoffer analyseres, for hele tiden at opnå en forbedring på kemiområdet.

Bayern AutoGroup har indgået aftale med FORCE Certification A/S, hvilket betyder, at værkstederne årligt auditeres i henhold til kravene i ISO 14001:2004. Læs mere på www.forcecertification.com.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125