23948sdkhjf

Stop for strid mellem Autobutler og CAD

Sagen stopper her, oplyser de frie værksteders forening, som ikke går videre til Sø- og Handelsretten.
Centralforeningen af Autoreparatører i Danmark (CAD) overtrådte forbuddet mod konkurrencebegrænsende aftaler i sagen om Autobutler, fastslog Konkurrenceankenævnet sidst i oktober og stadfæstede dermed Konkurrencerådets afgørelse fra marts 2014.

– Ved at opfordre til at boykotte Autobutler, som giver forbrugerne mulighed for at sammenligne priser, har brancheforeningen forsøgt at begrænse konkurrencen, sagde direktør i Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen, Agnete Gersing, dengang som kommentar til ankenævnets udmelding.

CAD tog til efterretning, at både råd og nævn tolkede således vedrørende loven, men undrede sig sidst i oktober her i avisen over, at stort set én artikel i Motor-magasinet skulle retfærdiggøre en sådan tolkning af konkurrenceloven.

Hovedbestyrelsen og ledelsen i CAD ville nøje overveje, om sagen skulle indbringes for domstolene – i første omgang for Sø- og Handelsretten, og siden eventuelt for Landsretten, men det kommer ikke til at ske.

- Vi siger stop her - vi har brugt ressourcer nok på denne sag og har vurderet, at der er en meget lang vej til Sø- og Handelsretten, siger CAD-direktør Erik S. Rasmussen i dag til Motor-magasinet efter et bestyrelsesmøde i CAD sidst i november.

- Vi er helt med på, at brancheforeninger har særlige forpligtelser, men vi er fortsat uenige i, at der skal være så snævre grænser for brancheforeninger, at vi ikke må rådgive vores medlemmer om nye produkter og koncepter i branchen. Men det er altså et lovgivningsspørgsmål, udtaler Erik S. Rasmussen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.096