23948sdkhjf

Timepriser sættes ned uden forhandling

Stigning i antal skader - men fortsat presset eftermarked. Værksteder oplever at blive presset til det yderste af forsikringsselskaberne, som kræver store rabatter for at fastholde samarbejdet.
De forholdsvis mange skader, der har været i år, har medvirket til, at 2014 foreløbigt har været et godt år for eftermarkedet målt på omsætningen. I de første ti måneder af 2014 har der været 256.393 reparerede skader, hvilket er en lille stigning på en halv procent sammenlignet med samme periode sidste år. Skadesudviklingen har resulteret i, at værkstederne har haft en omsætning på knap 7,4 milliarder kroner, og det er næsten fem procent højere sammenlignet med samme periode sidste år, som var et fornuftigt år for eftermarkedet, oplyser AutoBranchen Danmark, der vurderer, at hævelsen af reparationsgrænsen har medvirket til den positive udvikling.

På trods af fremgangen i omsætningen, skaber forsikringsselskabernes aggressive adfærd store problemer i branchen, mener foreningen. Der er fuld gang i forhandlingerne af nye samarbejdsaftaler med forsikringsselskaberne, og i den sammenhæng, er der mange værksteder, der oplever at blive presset til det yderste af forsikringsselskaberne, som kræver store rabatter for at fastholde samarbejdet.

Ned med 5-15 procent

På grund af forsikringsselskabernes størrelse har det en stor betydning for indtjeningen på værkstederne og er et kæmpe problem for hele autobranchen, mener AutoBranchen Danmark. Foreningen har fået flere henvendelser fra værksteder, der er blevet kontaktet af forsikringsselskaber, som informerer dem om, at fra dags dato sættes den aftalte timepris ned med 5-15 procent. Der er ingen forhandlinger i det, og hvis værkstedet ikke makker ret, så annullerer forsikringsselskabet aftalen med værkstedet.

De nye priser har en enorm stor betydning for værkstederne overlevelseschancer, fordi forsikringsselskaberne ofte er deres største kunder, påpeger AutoBranchen Danmark i "Analyse fra AutoBranchen Danmark", nr. 3 den 8. december.

Ifølge tal fra Forsikring & Pension og Danmarks Statistik var der i årene 2009-2011 (ti måneder) flere skader end i de sidste tre år (med flest i 2010 med 281.000 skader), mens omsætningen er steget gennem alle seks år fra 6,4 milliarder kroner i 2009 til de knap 7,4 milliarder i år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094