23948sdkhjf

Norske biler på nordjyske værksteder

Norske biler fylder mere og mere på de nordjyske autoværksteder, som er begyndt at målrette deres forretning efter den norske efterspørgsel på billig auto-service.
- Vi har dobbelt så mange som sidste år, og der bliver flere og flere. Vi har cirka fem biler om ugen hernede, siger autoværksteds-indehaver Morten Stange fra Hirtshals ifølge P4 Nordjylland.

Han glæder sig over den norske efterspørgsel.

- De perioder på året, hvor der normalt er lidt stille på værkstedet, får vi fyldt op med norske biler. Det giver en bedre omsætning, siger han ifølge DR-regionen.

Årsagen til den stigende efterspørgsel er ifølge Morten Stange, at de danske autoværksteder er omtrent halvt så dyre som de norske.

- Vi har mange, der kommer for at få lavet service på bilen og almindelig vedligeholdelse, og hvis de har været til syn i Norge, så kommer de ned og får repareret det, som står på listen, siger han.

Richard Larsen, der ejer Sindal Autocenter, har også fået flere norske kunder i butikken. Hvor han tidligere havde en norsk kunde om måneden, har han i dag flere om ugen.

Han vil derfor nu gå mere målrettet efter nordmændene.

- Det er helt klar noget, jeg vil satse på i fremtiden. Det er også derfor, jeg har fået vores hjemmeside oversat til norsk og lavet en masse flyers, som jeg vil dele ud på færgerne, siger han.

En god idé, mener Tommy Stuckert, kædechef for Danmarks største kæde af autoværksteder, AutoMester.

- Jeg tror, vi vil komme til at se flere norske kunder på de nordjyske autoværksteder i fremtiden. Allerede nu kan vi, at flere er begyndt at oversætte deres hjemmesider til norsk, siger Tommy Stuckert.

Han beskriver den nuværende tendens som en slags omvendt sønderjysk fænomen.

- Hvor der i mange år har været talt om, at tyske værkstedspriser er billigere end de danske, har du i det nordjyske en omvendt situation, hvor de danske priser er billigere end de norske, siger han ifølge DR.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094