23948sdkhjf

Otte mekanikere tæt på ny landsrekord

Et gennemsnit på 10,62 ved svendeprøverne bragte otte nye mekanikere tæt på Skjern Tekniske Skoles uofficielle landsrekord på 10,94.
- I har fået en rigtig god karakter. Det er rigtig flot. Vi synes, I har gjort det godt og fortjent den karakter, I har fået.

Det sagde uddannelsesleder Allan Vendelbo Kristiansen ved Skjern Tekniske Skoles svendeprøveafslutning for otte nye personvognsmekanikere. Og de havde i sandhed gjort det godt. Derom vidner holdets gennemsnitskarakter på 10,62.

Med fire gange 12, tre gange 10 og et 7-tal var de meget tæt på Skjern Tekniske Skoles uofficielle landsrekord, der blev sat i juli 2012, hvor et hold leverede et gennemsnit på 10,94.

- Det er helt fantastisk og uhørt. Jeg har aldrig oplevet noget lignende, sagde faglærer Kenneth Brændgaard dengang i 2012. Men det har han så nu, altså oplevet noget lignende. Karaktergennemsnittet på næsten 11 for to 2 år siden, viste sig ikke kun at være en enlig svale.

Meget efterspurgt uddannelse

De otte nye og meget dygtige personvognsmekanikere står i forvejen godt rustet til at klare sig godt på arbejdsmarkedet på grund af deres uddannelse. Det fremhævede fagforeningen Dansk Metals repræsentant på mødet, Carsten Kjeldgaard.

- Der er altid efterspørgsel efter mekanikere. Det er det, vi oplever i Metal i perioder med ledighed. Ikke kun som mekanikere. Jeres kompetencer er så brede og store, at I har nemt ved at komme ind i andre fag. Derfor er det også rigtig godt, at vi her i området har en teknisk skole med et helt fantastisk autoværksted og dygtige engagerede faglærere, sagde Carsten Kjeldgaard.

Det samme budskab havde uddannelsesleder Allan Vendelbo Kristiansen til svendeprøveholdet.

- Det er vemodigt, men også en fornøjelse at stå her med jer. I har uddannet jer i et fag, hvor udviklingen går rigtig stærkt. Der er fokus på forurening, kilometer på literen og alternative drivmidler. Hybridbiler, el-biler, gas og brint. I har udfordringer nok at tage fat på, sagde uddannelsesleder Allan Vendelbo Kristiansen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078