23948sdkhjf

Fuld gas på netsalget

Holger Christiansen A/S i Esbjerg indtager en særstilling i Bosch koncernen, da man også sælger andet end Bosch-dele. Afdelingens store fokusområde er mærket HC-CARGO.
Engang var virksomheden kendt som Holger Christiansen A/S, men det er snart længe siden, Bosch overtog virksomheden og dermed også varemærkerne HC-CARGO og HC-PARTS.

Holger Christiansen A/S er en del af forretningsenheden Bosch Rotating Machines under Automotive Aftermarket. Foruden Esbjerg er der produktion i Tyskland, Ukraine og Slovakiet. Esbjerg indtager en speciel rolle, da det er center for onlinehandel med fokus på salg af autoelektriske komponenter til personbiler, lastbiler, landbrug, industri og marine.

HC-CARGO specialiserer sig i komponenter fra andre producenter end Bosch. Det drejer sig om startere, generatorer, aircondition, kompressorer, relæer, styrebokse, stik, blinklys og lygter blot for at nævne hovedgrupperne. Delene sælges alle under navnet HC-CARGO og til dette formål, har man udviklet en helt ny platform til netsalget.

Nye muligheder

Ifølge den salgsansvarlige for Danmark, Bjarke Andersen, giver det værkstederne en forbedret mulighed for at vælge reservedele. Uanset om bilen eksempelvis måtte være forsynet med en defekt Valeo generator, har HC-CARGO delen på lager.

- Generelt kan man sige, at vi har delene, der erstatter alle mærker. Bosch og andre OE-producenter leverer til bilfabrikkerne og de nyere biler, og det er herfra HC-CARGO tager over. Vore HC-CARGO-dele eksporteres til over 85 lande verden over, og for at være i stand til at levere så bredt har vi udviklet en helt speciel hjemmeside, og her har brugervenligheden haft første prioritet, fortæller Bjarke Andersen.

Alle parametre

Søgningen kan foretages på en lang række måder. Der kan søges på det originale nummer, bilens nummerplade, stelnummer og OE-nummer. Men rækker det ikke, kan der yderligere søges på tekniske specifikationer såsom hulafstand, længde, diameter og centerafstand, og det gælder vel at mærke for alle produkter.

Bjarke Andersen forklarer, at siden også adskiller sig ved, at der kan søges på styklister på både generatorer og startere, hvis der eksempelvis kun er behov for eksempelvis en diodebro eller andet. Søgefunktionen vil snart blive udvidet, så den kommer til at omfatte flere muligheder, og formålet er, at give kunderne en endnu større grad af overblik og selvbetjening.

Merværdien er en 24-timers online bestilling med dag til dag-levering. Bjarke Andersen fremhæver yderligere, at den nye platform vil gøre markedet langt mere overskueligt.

Komplet program

- Vi søsatte vores nuværende e-handelsløsning i 2012, og fra starten har vi satset på, at det skal være så let som overhovedet muligt at bruge den. Vores e-handelsside adskiller sig væsentligt fra andet ved at have både en søgefunktion og styklister. Samtidig har vi dele, der erstattet alle mærker.

- Vi holder dagligt siden opdateret, og på årsbasis kommer der et sted mellem 800 og 1000 nye dele til. Siden er selvfølgelig tilgængelig på dansk foruden en lang række andre sprog og i løbet af kort tid vil den også være tilgængelig på spansk og tyrkisk. Ved at vi har gjort siden brugervenlig, frigør vi samtidig vores kundesupportafdeling, så den nu har fået endnu bedre tid til at tage sig af de virkelig tekniske spørgsmål.

- I nogle markeder udgør internetsalget af HC-CARGO reservedele op til 70 procent af det samlede salg. I stedet for at vi sælger gennem vores almindelige salgsorganisation, ser vi nu, at en stigende del af salget foregår over internettet, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062