23948sdkhjf

Ejerskifte efter 86 år

Danmarks ældste motor-renoveringsværksted skifter hænder. Ny ejer er Tobøl Motor-og Dieselteknik i Tobøl.
Familievirksomheden MN Motorrenovering i Varde skifter ejer. Opstarten foregik for 86 år siden, og dermed er det Danmarks ældste motor- og cylinderservice virksomhed. Den nye ejer er Tobøl Motor- og Dieselteknik i Tobøl i det sydjyske, og overtagelsen er sket med virkning fra første februar.

Ejeren af MN Motorrenovering var indtil da Freddy Kjems, som nåede at blive tredje generation i virksomheden. Men da der ikke var nogen i familien, der kunne bære arven videre, tog Freddy Kjems den vemodige beslutning.

Lang historie

- Firmaet blev grundlagt i 1928 af min bedstefar Marinus Nielsen på adressen Enghavevej 4 i Varde, som også er det sted, hvor det ligger i dag. Dengang var det både som autoværksted og som cylinderservice, som det hed dengang. Som sådan fortsatte det indtil 1960, hvor der blev dannet et A/S med indehaverne Marinus Nielsen, sønnen Carl Verner Nielsen og svigersønnen Vilfred Kjems.

Vilfred Kjems fortsatte frem til 1985, hvor firmaet så blev overtaget af mig efter min far og et par ansatte. I 2003 blev lageret solgt fra, men motorrenoveringen forsatte som før. Navnet skiftede ved den lejlighed til MN motorrenovering A/S Marinus Nielsen, fortæller Freddy Kjems, som mange af kunderne kalder Doktor Motor.

Følger med

For den knap 60 årige Freddy Kjems betyder salget ikke et rent brud med motorrenovering. Han følger med, og skal arbejde tre dage om ugen, og det bliver primært med at sætte de nye ejere ind i de maskiner, som følger med. Nogle få af maskinerne i NM Motorrenovering kunne godt passe ind i et teknisk museum, men da man traditionelt altid har lavet mange veteranbiler og -motorcykler, er de altid blevet brugt, selv om de er meget gamle.

Nyt og gammelt

- Vores ældste maskine er fra 1928, og vi har blandt andet også udstyr til at flugtbore og til at slyngstøbe hvidmetal i hoved- og plejllejer. Alt sammen ting, som hører gamle dage til, men de sidste 15 år har omkring halvdelen af arbejdet handlet om veteranbiler og -motorcykler. På den anden side har vi også nyere maskiner, blandt andet landets største boreværk og plansliber, en CM 2500, som borer alt fra 35 - 600 millimeter, og som kan planfræse op til 2,5 meter lange emner.

Vemodigt

- Fyrre år er det blevet til, så det er lidt vemodigt, at skulle afhænde et så gammelt familiefirma. Min søn han har tagen en anden uddannelse, så der var ingen vej udenom. På den anden side er jeg da glad for, at det fortsætter under et andet navn, beretter Freddy Kjems.

Nyt i Ribe

Tobøl Motor- og Dieselteknik ligger i Tobøl ved Føvling, men firmaet har også lokaler i Ribe, og det er her, maskinerne fra MN Motorrenovering skal stå. Samtidig er det planen, at Tobøl Motor- og Dieselteknik vil bygge nyt i Ribe, og flytte dertil på sigt.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094