23948sdkhjf

Autobranche-ledere på skolebænken i Mommark

Op mod 60 ledere fra autobranchen deltager i 2014 på den grundlæggende lederuddannelse, (GLU) på Business College Syd, Mommark.
Successen er ikke til at tage fejl af, når uddannelseskoordinator og underviser, Johnny Nedergaard, den. 8. april 2014, slår dørene op for det tredje opstartshold på den grundlæggende lederuddannelse målrettet autobranchen.

Den første auto-GLU hold startede i september 2013, og disse 14 ledere afrunder syvende og sidste modul i uge 10. Derudover er et nyt hold med 23 deltagere allerede startet i januar 2014 og næste opstartshold ligger således i april. Derved kører der altid parallelle forløb, hvilket giver deltagerne og virksomhederne stor fleksibilitet i planlægningen i forhold til skoleophold.

- Netop det, at være fraværende i sit lederjob, synes at være den største hindring for uddannelse generelt i branchen. Derfor har det fra starten været vores mål at sikre flere GLU-forløb og med moduler af to til tre dages varighed. Derved kan eksempelvis værkføreren nå hjem og få ud faktureret og ryddet op i indbakken, siger Johnny Nedergaard, initiativtager og underviser.

Foreningsinteresse

Brancheorganisationerne Bilbranchen og Autobranchen Danmark er med i undervisningen. Chefkonsulent Per Laurent fra Bilbranchen uddeler på tredje modul viden omkring ansættelsesforhold og personale-jura, ligesom Henning Roskjær fra AutoIT underholder deltagerne med nøgletal og effektivitetsberegninger på det sjette modul. Begge organisationer sidder ligeledes i en styregruppe, der løbende evaluerer uddannelsen og således sikre både relevans og aktualitet.

- Udover, at vi kommer omkring rigtig mange ledelsesteorier i undervisning, så er det, der gør den store læringsmæssige forskel, at kursisterne bor på skolen og dermed får tid til at reflektere og danne netværk med de andre kursister, pointerer Johnny Nedergaard.

Og det skaber en yderst brugbar uddannelse siger Lars Iversen, der er værkfører hos Autohuset Vestergaard.

- Det er en super uddannelse, der henvender sig til såvel nye ledere, som de mere erfarne ledere i branchen. Der er rigtig god sparring mellem lærer og kursister, og der er god mulighed for relevant erfaringsudveksling omkring de daglige udfordringer, man har som leder. Personligt er det min opfattelse, at vi har særdeles stort udbytte af de værktøjer, vi kommer i besiddelse af under uddannelsen, siger Lars Iversen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078