23948sdkhjf

Jens Sørensen stopper hos FTZ

Topchefen for Danmarks største autogrossist foretager et overraskende kursskifte. Han vil være rådgiver.
- Min mave har talt. Der skal ske noget nyt. Det er tid til at gå nye veje, udtaler Nordic Forums præsident og autogrossisten FTZ's topdirektør, Jens Sørensen, som overraskende har valgt at opsige sin stilling med udgangen af februar 2014. Som udgangspunkt har han 12 måneders opsigelse.

- Det kom som en bombe for os alle, fortæller administrationschef Susanne Adam Møller til Motor-magasinet, efter at Jens Sørensen orienterede de mere end 1000 medarbejderne kl. 9.30 mandag morgen.

- Jeg har så meget energi at byde ind med omkring et nyt arbejdsunivers og nye egen-udfordringer, at jeg har valgt at starte op som strategisk og operationel rådgiver henimod foråret 2015. Jeg vil tilbyde mine services til alle brancher. Enhver som måtte have behov for nye veje, støtte, ideer, ledelses- , analyse og styringsredskaber, komplette løsninger og så videre - kort sagt rådgivning og "virtuelt samspil" inden for alle områder og funktioner i forretningsverdenen, uddyber Jens Sørensen i en pressemeddelelse.

- Jeg har igennem min erhvervskarriere (37 år i den nationale og internationale autobranche) været aktiv rundt om alle vitale drifts- og funktionsområder. Dette deler jeg nu gerne ud af, tilføjer han.

- Jeg er heller ikke fremmed for at gå ind i direkte operationel sparring, såfremt nogle måtte ønske det. Kort sagt er jeg ubegrænset indsatsklar. Enhver virksomhed har altid godt af strømme udefra på det, jeg kalder åben og direkte dialog/input basis, forklarer den kendte autobranchemand, som også er åben over for flere bestyrelsesposter.

Mission tilendebragt

Jens Sørensen fylder 55 år den 18. juli i år. Han har i sin egenskab af Nordic Forum præsident (en gruppe han selv fødte ideen til i 2003) været stærkt medvirkende til at flytte Nordic Forum fra 180 millioner euro i omsætning til knap 550 millioner euro på ti år. I FTZ-regi er selskabets omsætning over den samme årrække mere end fordoblet, og indtjeningen er næsten tredoblet, oplyser han. Jens Sørensen forlader FTZ meget tæt på de to milliarder kroner i omsætning, som var hans store mål med virksomheden.

- Fremadrettet skal FTZ primært "bare" vedligeholdes. Selskabet er virkelig "finetunet". Igen i år (regnskabsafslutning ultimo maj) realiserer FTZ et nyt, stort trecifret million-overskud. Min FTZ mission er tilendebragt, udtaler Jens Sørensen, der gennem sin tid som FTZ-styrmand indtjente over 1,1 milliarder kroner før skat til FTZ's aktionærer.

Ved årets udgang trak vicedirektør og aktionær Leif Larsen, 60 år, sig fra den daglige ledelse i FTZ.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078