23948sdkhjf

Danske autoelever i praktik i Tyskland

Elever fra Teknisk Skole Silkeborg i praktik i tyske virksomheder i ti uger
Den 11. februar rejste ti elever fra grundforløbet til mekanikeruddannelsen på Teknisk Skole Silkeborg til Thüringen i Tyskland.

Her skal de i ti uger være i erhvervspraktik på tyske autoværksteder i området omkring byen Suhl. Eleverne skal bo på samme hostel i den lille by Zella-Mehlis, men i virksomhedsforlagt undervisning (erhvervspraktik) i forskellige virksomheder. De fleste af eleverne er under 18 år og bor stadig hos deres forældre i Danmark, så for nogen bliver det en ekstra udfordring selv at skulle stå for ting som indkøb, madlavning og tøjvask, oplyser skolen.

Eleverne startede på grundforløbet Bil, fly og andre transportmidler i august 2013, hvor de blev samlet i en international klasse. I løbet af efteråret er de ud over den almindelige fagundervisning på grundforløbet blevet undervist i sprog og kultur og forberedt sig på praktikopholdet.

EU-støtte

Opholdet arrangeres i samarbejde mellem Teknisk Skole Silkeborg og EU-Service-Büro Südthüringen, der har fundet de tyske værksteder og stiller en kontaktperson til rådighed under hele opholdet. Projektet er finansieret af EU via Leonardo da Vinci programmet, der dækker udgifter til elevernes rejse og ophold.

Cirka halvvejs i forløbet rejser faglærer Brian Nymann til Tyskland og besøger eleverne i deres virksomheder.

Alle eleverne glæder sig til turen og er sikre på, at de nok skal overkomme både sprogvanskeligheder, hvemve og faglige udfordringer.

Til maj vender eleverne hjem og færdiggør deres grundforløb på Teknisk Skole Silkeborg, hvorefter de skal finde en praktikplad. Nogle af dem måske med mod på at søge en praktikplads i udlandet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.088