23948sdkhjf

Fortsat hårdt ramt af indbrud

En undersøgelse fra AutoBranchen Danmark viser, at landets bilforhandlere har været hårdt ramt af indbrud de seneste 12 måneder. En gennemgang hos politikredsene har afsløret hele 38 indbrud siden februar 2013.
Adm. direktør i AutoBranchen Danmark, Jens Brendstrup, er rystet over det høje indbrudstal hos landets bilforhandlere:

- Vores undersøgelse viser desværre, at antallet af indbrud blandt forhandlerne ikke ser ud til at falde. Det værste er dog, at vi ikke har overblik over alle indbrud. Så der kan meget vel have været mange flere.

Ud fra de mange indbrud som AutoBranchen Danmark har fundet frem til, er det tydeligt, at der er tale om velorganiserede og specialiserede bander. Der er for eksempel blevet noteret hele fem forskellige indbrud den 23. januar 2014. Indbruddene er foregået i Kolding, Svendborg og Nyborg.

Der er et klart mønster blandt indbruddene. Det er ikke bare tilfældige indbrud, hvor en enkelt bil bliver brudt op. Tyvene har i et enkelt tilfælde tvunget sig adgang til 20 forskellige biler. Tyvene bliver simpelthen ved, til de har de varer, som står på deres bestillingsliste, forklarer Jens Brendstrup.

Bud efter airbags

Det er stadig airbags, som er tyvenes favoritvare. Hele 73 procent af de opgjorte indbrud omfattede tyveri af airbags. Det skyldes, at det er forholdsvist nemt at afmontere airbags, og at de uden problemer kan sælges videre. Det så medlemmer og medarbejdere fra AutoBranchen Danmark med egne øjne, da de i juni 2013 besøgte et stort bilmarked i Polen. Her kunne man købe alt, hvad hjertet begærer fra biler. En lokal ekspert vurderede, at halvdelen af alt udstyret på markedet var stjålet.

Det største problem, når airbagsne bliver stjålet, er følgeskaderne. Ofte bliver hele instrumentbrækket brækket op for at tyvene kan få adgang til de forreste airbags. Det betyder, at reparationerne bliver mere omfattende og kan sågar medføre, at bilen bliver totalskadet.

Indberetning

- De mindste biler kan i dag købes til ned imod 60.000 kroner. Dermed skal der ikke meget til, før vi ryger over totalskadegrænsen. Det gør det jo bare endnu mere frustrerende for de berørte forhandlere, fortsætter Jens Brendstrup.

For at få et fuldstændigt overblik over antallet af indbrud hos bilforhandlere i 2013, har AutoBranchen Danmark kontaktet landets politikredse, så vi kan få et samarbejde og at stå. AutoBranchen Danmark arbejder ligeledes videre på et indberetningssystem, som kan give et detaljeret indblik i, hvordan tyvene opererer.

- Målet er, at forhandlerne bruger vores indberetningssystem, hver gang de har været så uheldige at have indbrud. Vi vil på den måde få oplysninger om værdien af de stjålne varer samt forhåbentlig blive bedre til at forstå, hvordan tyvene opererer. Med udgangspunkt i den detaljerede viden, vil vi arbejde videre sammen med Det Kriminalpræventive Råd, Rigspolitiet, F&P, de lokale politikredse samt SSP, siger Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172