23948sdkhjf

Problemfyldt Skat-kontrol lysner

AutoBranchen Danmarks Skat-taskforce leverer de første konkrete resultater. De første tvivlsspørgsmål omkring flytning af avancer er afklaret til branchens fordel, og den direkte dialog med Skat fortsætter.
Brancheorganisationen AutoBranchen Danmark melder om fremskridt i sagen om Skats kontrol af landets nybilforhandlere for flytning af avancer. Kontrolaktionen har høstet massiv kritik i branchen, blandt andet fordi Skat kontrollerer for efterlevelse af særdeles uklare regler uden forudgående vejledning, og fordi Skats medarbejdere i en lang række sager har udvist en tydelig mangel på sagkyndighed, oplyser AutoBranchen Danmark.

På den baggrund oprettede foreningen Danmark kort før jul den såkaldte Skat-taskforce bestående af fremtrædende eksperter i registreringsafgiftsloven inden for jura og revision. Og resultaterne er kommet hurtigt.

- Rådgiverne melder alle, at de har stor gavn af videndelingen internt i taskforcen. Det er vi selvsagt glade for, da vi som brancheorganisation har en klar interesse i, at rådgiverne er opdaterede på de seneste juridiske og politiske udviklinger, så de kan yde den bedste rådgivning til de bilforhandlere, der måtte have brug for den, udtaler Karoline Thomsen, kontorchef i AutoBranchen Danmark. Hun oplyser samtidig, at taskforcen netop nu undersøger, om Skats fokus på faste priser i deres kontroller er i strid med konkurrenceretslige principper om fri og individuel prisdannelse.

Ekstraudstyr

Skat har desuden netop afklaret det første i en lang række af tvivlsspørgsmål om flytning avancer – til branchens fordel. På baggrund af en konkret sag havde AutoBranchen Danmark bedt Skat om at afklare, om det principielt er nødvendigt at pille ekstraudstyr i en demobil ud og påmontere det igen for at holde ekstraudstyret afgiftsfrit ved et salg, sådan som Skats fortolkning af loven i den konkrete sag krævede det. Heldigvis anerkendte Skat selv i sit svar det uhensigtsmæssige i den hidtidige fortolkning, således at allerede monteret ekstraudstyr i demobiler kan blive siddende, hvis kunden ønsker at købe bilen med udstyret, oplyser AutoBranchen Danmark.

- Vi er godt tilfredse med Skats svar, som vi anser for at være et lille skridt på vejen. Vi har flere lignende spørgsmål på vej, som, i takt med at de afklares, vil give bilforhandlerne den klarhed omkring reglerne, som de har krav på, men desværre ikke har i dag, siger Karoline Thomsen.

AutoBranchen Danmark får snart igen lejlighed til at drøfte spørgsmål med de projektansvarlige hos Skat. Næste møde i den løbende dialog mellem parterne finder sted den 17. marts.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125