23948sdkhjf

Træningskoncept for motorsport præsenteret

Målrettet træning af unge skal fortsætte Danmarks succesfulde historik i motorsport i kølvandet på "Kevin-effekten".
ATK Motorsport hedder DASUs første manual nogensinde om træning af børn og unge, primært i kart-sporten. Men også crosskart og overgangen til banesport på asfalt og offroad berøres. ATK står for Aldersrelateret Trænings Koncept og er udarbejdet i samarbejde med Team Danmark. Bogen er på 162 sider og omhandler emner som køreteknisk træning, sportspsykologi, fysisk træning, ernæringslære og karriererådgivning. Bogens forfattere er en række eksperter indenfor forskellige områder, forordet er skrevet af vores lyslevende Le-Mans legende Tom Kristensen.

Det er første gang, DASU forsøger at lave en komplet anvisning på, hvordan man bedst træner børn og unge i bilsporten.

ATK er led i DASUs satsning på at tiltrække og fastholde børn og unge i sporten, samt højne niveauet generelt. Bogen skal primært anvendes i klubtrænernes arbejde, men også den enkelte aktive kan få gavn af de mange anvisninger, tips med mere.

Næste fase bliver et pilotprojekt hvor DASUs instruktører, anført af projektansvarlig Birger Vilen, i samarbejde med udvalgte kartlubber i løbet af 2014 øver sig i praktisk implementering af træningsmetoderne. Der skal skabes et antal velfungerende træningsmiljøer, der beskrives og herefter tilbydes alle DASUs klubber som model.

Bogen og pilotprojektet blev præsenteret ved et seminar søndag d. 9. februar for DASUs kartingklubber og trænere. Mere end 50 deltagere fra klubber og lignende deltog og sluttede dagen af med en rundbordsdiskussion om, hvordan DASU bedst udnytter den forventede "Kevin-effekt" med den enorme interesse omkring Kevins Magnussens indtræden i Formel 1, der er genereret for bilsporten i Danmark.

Det nye initiativ supplerer DASU Race Academy for juniorkørere i kartingklasserne Cadett og KF Junior, og er et samlet sats på kartingsporten.

- Danmark har, trods sin beskedne størrelse, en lang og succesfuld historik i sporten med mange internationale topresultater. Det er denne historie, der er den direkte årsag til den store sportslige succes i bilklasserne, som vi i DASU oplever og ønsker at fastholde og udbygge. Arbejdet sker i tæt samarbejde med Team Danmark og FIA Institute, siger DASU sportschef Bo Baltzer Nielsen.

ATK Motorsport tilbydes gratis til alle medlemsklubber, og kan desuden købes via DASUs webshop.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078