23948sdkhjf

Sværger fortsat til vinterdæk trods mild vinter

84 procent af danske bilejere vurderer, at de kører mere sikkert med vinterdæk, viser nye tal fra Applus Bilsyn. Samtidig er der stor interesse for at vintertjekke bilen, melder Applus.
Selv om det milde vejr ikke har kastet meget sne af sig henover vinteren, er danskerne stadig tilhængere af vinterdæk.

Hele 84 procent svarer i en undersøgelse foretaget af Applus Bilsyn blandt godt 3000 bilejere, at vinterdæk i høj eller meget høj grad "forbedrer bilens styre- og bremseegenskaber om vinteren".

- Herudover viser undersøgelsen, at cirka 90 procent forventer at køre med vinterdæk i løbet af vinteren. Omkring 86 procent skifter til vinterdæk inden december. Vi synes, det er flot, at så mange tager risikoen for udskridning alvorligt. Helt i tråd med Sikker Trafik anbefaler vi også vinterdæk på bilen om vinteren. Undersøgelser viser tydeligt, at biler med vinterdæk bremser bedre på sne og is, men langsommere i vådt vejr, siger adm. direktør hos Applus Bilsyn, Per V. Rasmussen.

Vinterdæk er ikke det eneste, der rimer på vinter. I disse dage stiger også antallet af bilister, som får et vintertjek af bilen og dermed undersøger, om bilen er klar til at køre i et noget mere fjendtligt miljø. Ud over sne og is stiger mængden af vand, fugt og is. Kombineret med vejsalt vil det øge frekvensen af rustangreb på bilerne, påpeger Applus Bilsyn.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109