23948sdkhjf

Nye beviser kan koste Magnussen point i Formel 1

Red Bull hævder, at man har en stærk sag, når FIA mandag afholder høring omkring diskvalifikation i Melbourne.
Red Bull hævder, at holdet har nye beviser i en verserende brændstofsag, der kan koste Kevin Magnussen (McLaren) tre point i VM-stillingen.

For fire uger siden i sæsonens første grandprix i Melbourne blev Red Bulls australske kører Daniel Ricciardo diskvalificeret for brud på de nyindførte regler omkring brændstofstilførsel i Formel 1.

Ricciardo havde ellers kørt en andenplads hjem og var sluttet lige foran Kevin Magnussen.

Red Bull appellerede kort efter diskvalifikationen, og samtidig kom det frem, at holdet havde benyttet sit eget måleudstyr til at aflæse hastigheden på brændstoftilførslen. Holdet mente, at de officielle sensorer målte forkert.

På mandag afholder den internationale motorsportsunion, FIA, en høring, hvor Red Bull vil fremlægge nye beviser for at få ophævet diskvalifikationen af Ricciardo.

- Vi har en meget stærk sag, siger Red Bull-boss Christian Horner ifølge Reuters.

- Flere problemstillinger er blevet mere tydelige, efterhånden som vi har kørt flere løb.

- Nye beviser - eller nye forståelser af tingene - er kommet til, så forhåbentlig kan vi præsentere vores sag på fair vis og få den andenplads, som Daniel fortjener, siger Horner.

Det ventes, at FIA vil afsige dom forholdsvist hurtigt. Det vil som minimum ske før næste weekends grandprix i Kina.

Kevin Magnussen fik 18 point for andenpladsen i Melbourne. Hvis Red Bull får medhold i appelsagen, så får McLaren-danskeren i stedet 15 point for tredjepladsen.

FIA har forud for denne sæson besluttet, at bilerne i Formel 1 maksimalt må benytte 100 kilo brændstof per løb. Samtidig er der indført regler omkring brændstoftilførslen, som maksimalt må være på 100 kilo i timen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094