23948sdkhjf

Mekonomen lukker i Danmark

Mekonomen Group gennemfører markant omstrukturering i Danmark. 220 afskediges i Danmark.
Efter flere år med store milliontab i Danmark og skiftende direktører kaster den svenskejede autogrossist Mekonomen håndklædet i ringen i Danmark og lukker sine danske afdelinger, men fortsætter med at levere dele til de danske værksteder fra Sverige, idet al handel med reservedele til danske værksteder omlægges til onlinehandel.

En omfattende omstrukturering er på vej i Mekonomen Groups danske virksomhed. Mekonomen beholder sine franchiseværksteder og satser på "effektiv logistik uden mellemled i distributionskæden". Samtlige 28 butikker og lokale lagre i Danmark samt lageret og hovedkontoret i Odense bliver lukket allerede på fredag 19. december, oplyser Mekonomen i en pressemeddelelse. Tre afdelinger i Viborg, Odense og Brøndby lukkes dog først i løbet af 2015.

Pehr Oscarson, CEO for Meca Scandinavia AB, som Mekonomen i Danmark hører under, oplyser, at lukningen i Danmark medfører afskedigelse af cirka 220 medarbejdere.

- Markedet i Danmark har længe været præget af hård konkurrence med pressede priser til følge. Flere aktører er presset ud af markedet de seneste år. I de seneste 12 måneder har Mekonomens danske virksomhed haft et tab på godt 90 millioner svenske kroner (72 millioner danske kroner) inklusive engangsomkostninger på cirka 20 millioner svenske kroner (16 millioner danske), siger Håkan Lundstedt, adm. direktør og koncernchef i Mekonomen Group.

Positiv påvirkning

De besluttede forandringer gennemføres for at sikre lønsomhed i Danmark i 2015. Samtlige butikker i Danmark vil sammen med lageret og hovedkontoret i Odense blive lukket. De tilknyttede franchiseværksteder, Mekonomen Autoteknik og MekoPartner, vil i fremtiden få leveret sine reservedele direkte fra centrallageret i Sverige.

Forandringen forventes at indebære engangsomkostninger på 280 millioner svenske kroner (224 millioner danske kroner), som vil påvirke driftsresultatet i december 2014. Omstruktureringen giver et positivt resultat for helåret 2015 og forventes at give en noget positiv påvirkning af cashflow for perioden 2015-2016. Positive skatteeffekter på godt 50 millioner svenske kroner (40 millioner danske kroner) forventes i 2016, oplyser Mekonomen.

- Den omstrukturering, der nu sættes i værk i Danmark, er nødvendig og muliggør en langsigtet tilstedeværelse på det danske marked via vores franchiseværksteder samt kommer til at bidrage positivt til Mekonomen Groups lønsomhed og udvikling, udtaler Håkan Lundstedt.

Mekonomen kom til Danmark i 2002 igennem opkøb af autoreservedelskæden Østergaard. Mekonomen Group, som står stærkt i Sverige og Norge, er børsnoteret og omsatte sidste år for 4,6 milliarder danske kroner.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094