23948sdkhjf

Udbredt frustration over Skat

D.A.F. melder om flere groteske eksempler på sager, hvor Skat udokumenteret beskylder bilforhandlere for at overflytte avancer fra bilsalget til salget af eftermonteret udstyr eller en byttebil.
D.A.F. melder om et overvældende antal henvendelser oven på Motor-magasinets omtale for to uger siden af Skats kontrolaktioner mod bilforhandlere, som mistænkes for at overflytte avancer. Brancheorganisation har haft kontakt til knap 50 bilforhandlere, der føler sig udsat for en regulær hetz fra myndighederne.

- De mange henvendelser understreger blot nødvendigheden af at fastholde fokus på problemet. I den seneste tid har vi hørt flere groteske eksempler på sager, hvor Skat udokumenteret beskylder forhandlere for at overflytte avancer fra bilsalget til salget af eftermonteret udstyr eller en byttebil, siger adm. direktør Jens Brendstrup.

På baggrund af de mange henvendelser forstærker D.A.F. nu indsatsen på området. Politisk går foreningen i første omgang efter at få rene linjer. Enhver bilforhandler skal vide præcist hvilke dispositioner fra hans side er lovlige og ulovlige, uden at det hver gang skal bero på den pågældende SKAT-medarbejders fortolkning.

I tillæg melder D.A..F om absurde eksempler, hvor Skat har efterspurgt bilag på helt ned til 48 kroner – og et samlet antal bilag på flere tusinde, der skal graves frem på blot 14 dage.

- Vi mener, at der må være en grænse for, hvor lille et beløb, Skat kan være interesseret i. Skat må forstå, at det er utroligt ressourcekrævende at grave så store bilagsmængder op på så kort tid. Derfor vil vi i vores fortsatte dialog med Skat afsøge muligheden for at opsætte en bagatelgrænse og give rimelige frister og varsler, udtaler Jens Brendstrup.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078