23948sdkhjf

Der sælges tre brugte biler for hver ny bil

Vi har aldrig købt så mange biler før som i 2012. Det er både salget af nye og gamle biler, der topper.
Danmark har været kendt som et cykelland - men i 2012 blev vi endnu gladere for automobilen.

Faktisk satte salget af både spritnye og brugte biler rekord. Det er bilsøgemaskinen Autouncle.dk, der har set på salget af brugte biler sidste år.

- Danskerne er ekstremt begejstret for brugte biler på trods af, at der er så mange nye gode køb at gøre blandt andet på nye mikrobiler, siger direktør Johan Schjødt, Autouncle.dk.

Bilbasen og Bilinfo er kommet frem til, at der blev solgt 545.429 brugte biler sidste år. Det er en stigning på 12 procent sammenlignet med 2011, og mere end 40.000 flere biler end den hidtidige rekord fra 2006 på 504.193 handler.

- Vi er i en situation, hvor bestanden af biler vokser - og det er med til at sætte et pres på nogle dele af brugtbilmarkedet. Der er selvfølgelig mange, der overvejer en brugt bil mere end en gang, når man kan købe en ny bil for 80.000 kroner, siger Johan Schjødt.

Det er især årgang 1998, der sælges flest af. Hele syv procent af de solgte brugte biler har 14 år på bagen, viser Autouncles analyse. For her kan man gøre en god og billig handel.

Biler, der kostede under 25.000 kroner, solgte godt sidste år. Hver fjerde solgte bil kom fra denne prisklasse. Og mange af bilerne her er netop fra 1998.

- Markedet deler sig i to: Der er et stor gruppe mennesker, der ser meget på brændstoføkonomi, og så er der en anden stor gruppe, som køber ældre benzinbiler, der er over 10 år gamle, og hvor man får meget for pengene, siger direktøren.

Og selv om man kan få en billig og stor benzinsluger, er der også godt salg i de små biler. Sidste år var den helt klare vinder Peugeot 206 til en gennemsnitspris på 49.500 kroner. Ind som nummer to kører VW Passat til 52.400 kroner.

Selv om der er kommet flere farver på bilerne - især de små af dem - er vi stadig en nation, der hælder til sorte biler. Og kan vi vælge en farve fra, er det pink, der sælger dårligst, skriver Ritzau.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078