23948sdkhjf

Ophuggere får adgang til køretøjsregister

Godtgørelse til synsvirksomheder for håndtering af nummerplader ophørte ved årsskiftet, men de kan få gratis lager.
Skat kan give forsikringsselskaber og ophuggere bemyndigelse til at afmelde køretøjer og håndtere nummerplader i forbindelse med miljørigtig skrotning.

Denne mulighed for medlemmer af Dansk Autogenbrug kom ind i et omstridt lovforslag på opfordring af Håndværksrådet, da Folketinget vedtog at fjerne godtgørelsen til synsvirksomheder for at indregistrere biler og håndtere nummerplader.

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) understreger, at den nye autorisation ikke indebærer, at ophuggere skal afmelde køretøjer for enhver, der anmoder derom.

Politiet får også lov at håndtere sine egne nummerplader med henvisning til det store antal biler og montering med specielt ekstraudstyr.

De fire borgerlige oppositionspartier stemte for udvidelsen af kredsen af virksomheder og myndigheder, der selv kan foretage nummerpladeændringer i det digitale motorregister. Derimod stemte de fire partier imod den endelige lov, der trådte i kraft 1. januar.

Loven skal skaffe staten ekstra 75 millioner kroner.

Ulige konkurrence

CAD opfordrede forgæves Skatteministeriet til at undersøge den konkurrencemæssige ulighed mellem virksomheder, der kan og ikke kan få stillet lagre af nummerplader gratis til rådighed.

- Det vil betyde et stort likviditetstab for staten, hvis alle omkring 1600 nummerpladeoperatører skulle have denne mulighed. Synsvirksomhederne får denne mulighed, fordi synsvirksomhederne er centrale aktører i arbejdet med at kontrollere køretøjers tekniske stand og håndterer mange forskellige typer af køretøjer, svarede Skatteministeriet.

- For at sikre den bedste service for borgerne er det synsvirksomhederne, der tilskyndes til at have alle nummerplader på lager frem for eksempelvis bilforhandlere, tilføjede ministeriet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078