23948sdkhjf

EU udskyder periodisk syn af motorcykler

Europæiske motorcyklister fik en uventet julegave.
I starten af december besluttede EU-Parlamentet, at den planlagte indførelse af periodisk syn af motorcykler skulle tages ud af det kommende direktivforslag. Medlemsstaterne havde fremsat så markante ændringer til Kommissionens forslag, som dermed fik det til at falde.

Det udskyder en fælles EU-beslutning om at lade motorcykler blive omfattet af tvunget periodisk syn i op mod fem år. Indtil da kan medlemsstaterne indføre egne modeller for syn af motorcykler.

- Det var en sejr for de motorcykleorganisationer, som over for EU-Parlamentet har argumenteret for at friholde motorcykler fra tvunget syn under henvisning til at der ikke foreligger nogen dokumentation for at det gavner trafiksikkerheden. Tidligere har DMC gennem FEMA kunnet konstatere, at ideen om syn af motorcykler har baggrund i sammenslutningen af synsvirksomheder i EU og ikke i videnskabeligt materiale om uheld, udtaler Rolf Skovløkke, formand for Danske MotorCyklister (DMC).

Overgreb

- Muligvis derfor skal der i 2. kvartal af 2013 holdes et møde i en arbejdsgruppe i EU-Parlamentet om direktivet. Flere europæiske lande har allerede nogle nationale ordninger, som de får lov til at fortsætte, men det betyder, at EU-kommissionen ikke her og nu kan tvinge de danske myndigheder til at indføre tvunget syn af motorcykler, tilføjer han.

Såvel den internationale motorcykelorganisation, FEMA, som Danske MotorCyklister (DMC) og MC Touring Club begge er medlem af, samt den internationale motorcykelorganisation, FIM, som Danske MotorCyklister er med i gennem Danmarks Motor Union – DMU - hilser beslutningen velkommen, idet forslaget blot ville have betydet unødige udgifter til alle danske motorcyklister.

- Det giver fornyet håb alle danske motorcyklister, som ellers ville blive udsat for det overgreb, der kunne være resultatet af et forslag om tvunget syn af motorcykler, som Trafikstyrelsen sendte til høring 26. juli 2012 og igen den 9. august, da ikke alle høringsberettigede parter havde modtaget dokumentet. Forslaget blev blandt andet kritiseret for at være alt for vidtrækkende og kunne betyde, at motorcykler kunne risikere at skulle til tvunget syn op til tre gange inden for en 12 måneders periode, idet de nuværende regler for syn ved ejerskifte blev suppleret med periodisk syn hvert år for motorcykler, når køretøjets alder er seks år eller derover. Den alder har langt over halvdelen af den danske bestand af motorcykler. På grund af udsættelsen af tvunget syn af motorcykler fra EU’s side, vil de danske motorcyklister opfordre alle danske politikere til at sikre, at der ikke indføres urimelige regler på området, udtaler Rolf Skovløkke.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078