23948sdkhjf

Prisbevidste danskere sætter januarrekord for bilsalget

Små benzinøkonomiske biler og billige lån får prisbevidste danskere til at sende bilsalget til nye højder.
Danskernes trang til at få et ny bil i garagen trodser den økonomiske krise.

I januar købte danskerne 14.746 nye biler, og dermed satte bilsalget endnu engang rekord, så det blev den bedste januar nogensinde, viser nye tal fra De Danske Bilimportører.

- Danskerne køber fortsat masser af biler. Om noget ser tendensen ud til at være stigende, siger privatøkonom Las Olsen fra Danske Bank i en kommentar til tallene.

- Forklaringen er helt givet den samme, som den har været de sidste tre år: Dyr benzin, billige små biler og en lav rente har gjort det meget mere rentabelt at købe en ny bil, der kører langt på literen, siger han.

64,7 procent af bilsalget findes i kategorien for de mindste biler - med Volkswagen Up, Toyota Aygo og Kia Picanto som de tre mest solgte modeller i januar.

På andenpladsen er mellemklasse 1 med 17 procent af salget og Hyundai I30, Volkswagen Golf og Ford Focus som de tre mest solgte bilmodeller.

Der er ikke meget gang i salget af luksusbiler. Det blev kun til 13 solgte eksemplarer i luksusklassen svarende til 0,1 procent af det samlede salg. De foretrukne luksusmodeller for de udvalget få var Mercedes-Benz CLS, Jaguar XF og Audi A8.

I alt voksede salget af biler generelt med 14,5 procent i forhold til samme måned sidste år, og det kan mærkes hos bilforhandlerne.

- De private forbrugeres ønske om gennem køb af en ny bil, at investere sig til lavere daglige transportomkostninger er helt dominerende i markedet, og vi oplever, at efterspørgslen er endog meget kraftig.

Det siger Bent Mikkelsen, administrerende direktør hos De Danske Bilimportører, i en pressemeddelelse.

Det er dog kun de private husstande, der for alvor har været på biljagt. Erhvervslivet holder sig mere tilbage.

- I december trak et vigende firmabilsalg totalmarkedet ned. Salget til virksomhederne ligger fortsat på et lavt niveau i januar, men den kraftige private efterspørgsel mere end opvejer det faldende firmasalg, siger Bent Mikkelsen.

/ritzau/
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.236