23948sdkhjf

Mød Matador på Græsted Veterantræf

Det nordsjællandske nostalgi-træf har i år Matador-tema, men byder også på engelsk Triumph motorcykelshow, retro-tivoli og -boksekamp, kanonkonge, dyrskue, stumpemarked – og selvfølgelig en masse gammel mekanik.
Årets tema på Skandinaviens største veterantræf i Græsted er den legendariske tv-serie Matador – danskernes nationaleje, når det gælder et tilbageblik på en svunden tid.

Græsted Veterantræf i Nordsjælland finder atter sted i Pinsen 18.-20. maj.

Dansk Veteranbil Klub har fundet frem til godt 15 af de originale køretøjer, som indgik i serien.

Træffet vil på bedste vis iscenesætte Matador-tiden, også med veterantogene til "Korsbæk" – alias Græsted. Pladsen vil bære præg af perioden 1928-47, blandt andet vil et 36 mands tonefilmsorkester sørge for den musikalske underholdning og understrege stemningen fra den forgangne tid.

Her vil være masser af historiske biler, motorcykler med brølende 4-takts motorer, gamle lastbiler drevet af benzin, diesel og ikke mindst damp, samt landbrugsmaskiner i alle afskygninger.

Et område for militære køretøjer sætter i år fokus på udstyret, som tog vare på krigenes ofre. Under Røde Kors’ beskyttelse arbejdede redningskøretøjer, feltlazarettet, mobile operationsstuer og øvrige humanitære installationer.

Mange dampmaskiner fra industriens vugge i England har fundet vej til Græsted. Herfra deltager også de engelske signaltropper White Helmets motorcykelshow med forrygende stunts på gamle Triumph-motorcykler. De var sidst i Danmark for 40 år siden til tattoo på Rosenborg slot…

Stumper og stykker

Græsted Veterantræf er også et af landets største stumpemarkeder samt markedsplads med alverdens spændende ting og sager. Her findes også mad og drikke, serveret af folk i tidstypisk tøj.

Især for de mindste byder et retro-tivoli på gynger og karruseller. Og på dyrskuet i øjenhøjde kan børnene kæle et får og klappe en ged, få en ridetur på ponyer og se koen blive malket. Lørdag den 18. maj kl. 16.30 fuldbyrdes den ægte markedsstemning med en nostalgisk boksering med speakmaster, nummerpiger og live-musik som en landskamp Danmark-Sverige.

Kanonkongen Captain Munoz flyver hen over himlen alle de tre pinsedage på Græsted Veterantræf. Om aftenen spilles der op med Rock’n Roll fra tiden af i går, og i træffets nye drive-in-bio kan man se klassiske film, uden nødvendigvis at medbringe bil. Der kan overnattes på træffets campingplads.

Græsted Veterantræf har åbent lørdag 18. maj kl. 14-22, søndag 19. maj kl. 10-22 og mandag 20. maj kl. 10-16. Billetter kan købes i entreen eller online på www.veterantraef.dk.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093