23948sdkhjf

Højere skrotafgift og stramninger for p-vagter

Digitalisering af dækordningen er med i regeringens arbejdsprogram.
Blandt de første lovforslag i den nye folketingssamling er miljøminister Ida Aukens (SF) forhøjelse af bilisternes årlige skrotningsafgift, som hæves fra 60 til 96 kroner, medmindre der er foretaget ændringer i forhold til lovudkastet.

Samtidig falder præmien fra 1750 til 1500 kroner, når bilen afleveres hos en godkendt ophugger.

I næste måned fremsætter Ida Auken et forslag, der indfører digital indberetning i dækordningen – indsamling af gamle dæk, som administreres af Dækbranchens Miljøfond.

Efter efterårsferien foreslår justitsminister Morten Bødskov (S) strammere regler for parkeringsvagter eller rettere p-vagtselskaber.

Kommunerne får begrænset deres mulighed for at udstede kommunale bekendtgørelser om parkering. Lovforslaget bygger på anbefalinger fra en arbejdsgruppe om bedre forbrugerbeskyttelse på parkeringsområdet. Det indebærer bedre afmærkning og klarere regler for kontrolafgifter på private p-pladser.

Der bliver dog tale om en enkelt p-stramning over for bilejere, nemlig højere bøder for ulovlig parkering på p-pladser reserveret handicapbiler.

Flere biler beslaglægges

Der skal også vanke større bøder ved at køre for hurtigt ved vejarbejder. Videre vil justitsministeren indføre et objektivt ansvar ved mindre fartovertrædelser ved stærekasser, så bilejeren og ikke nødvendigvis føreren får bøden. Flere spiritus- og narkobilister risikerer at få konfiskeret bilen.

Uddannelsen af kørelærere strammes op med fokus på deres pædagogiske evner. Man kigger langt efter lovforslag om en reform af bilafgifter. Den skal komme som en overraskelse, så skatteminister Holger K. Nielsen (SF) undlader at indskrive den i lovprogrammet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078