23948sdkhjf

Marion P. ærgrer sig over tre års spild

Tidsbegrænsning i forbindelse med ny skrotgrænse giver usikkerhed og ekstra færre lærepladser.
I december 2010 skabte Marion Pedersen drama på Christiansborg, da hun truede med at stemme nej til stramningen af reparationsgrænsen fra 75 til 65 procent, som blev indført per 1. januar 2011. Hun mærkede det fulde pres fra Venstres top og lod sig overtale mod en mindre indrømmelse. I dag er hun ikke medlem af Folketinget og kan iagttage, at hendes parti er kommet til samme opfattelse som hun.

- Jeg er glad, men med fare for at lyde utaknemmelig er der er lidt malurt i bægeret, siger Marion Pedersen.

For det første gælder forhøjelsen først fra og med 2014 og ikke fra eksempelvis 1. juli i år. Det vil betyde, at der ikke ansættes lærlinge i resten af året, og det er nu, man mangler arbejde.

- Når de alle sammen erkender, at det var en dårlig idé at lave det om i 2010, hvorfor laver man det så ikke om straks, siger hun.

Dernæst er det et usikkerhedsmoment, at det kun er to år.

- Skal det laves om igen? Det er fjollet i forhold til lærlingesituationen, for man binder sig i fire år med en lærling, fortsætter Marion Pedersen.

Brug brugtdele i opgørelsen

For det tredje ønsker hun en revision af opgørelsesmetoden, så man kunne opgøre værdien med brugte dele i stedet for nye dele. Genopbygningen sker jo med brugte reservedele, men opgørelsen bliver gjort med nyprisdele.

- Vi har en kollega, som lige har fået skadet en tre år gammel Renault, hvor airbagsene var gået i stykker. Den bliver skrottet, fordi man ikke kan opgøre med brugte airbags, siger Marion Pedersen, som i mange år var medarbejdende ægtefælle i den nuværende CAD-formand Henrik Pedersens værksted.

Større jobtab end frygtet

- Det er kreperligt, at man ikke kan tale folk til fornuft, siger hun om sin armvridning med sin egen regering i efteråret 2010.

- En masse arbejdspladser er gået til spilde i de år. Mange plade- og malerværksteder har måttet fyre folk, da reparationsgrænsen blev ændret sidste gang. Hvis de har fået arbejde andre steder, så er de ikke bare lige at få tilbage.

- Jeg plejer ikke at sige ’jeg sagde det jo’, men det gør jeg i dette tilfælde. Det har oven i købet fået en værre effekt. Jeg sagde, at 500-600 arbejdspladser ville gå tabt, og Håndværksrådet har regnet ud, at det er flere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.067