23948sdkhjf

Teknikkens Univers bliver til Move

Der er masser af gang i planlægningen af et kommende, stort museum og besøgscenter på Lolland.
Der er sket rigtig meget med planerne om et stort teknik-museum ved Maribo på Lolland, siden projektet blev offentliggjort i 2010, oplyser ophavsmanden Carsten Andersen, Nakskov. Navnet bliver nok ændret til "Move", og det skyldes især et ønske om at bevæge sig såvel til lands, til vands og i luften.

Projektet er blevet til ikke mindst på grund af den nye faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland, som forventes at stå klar i 2021.

Efter de første beregninger forventede man 250.000 besøgende årligt, men det er øget til 300.000 og måske 500.000. Det vil blandt andet betyde mindst 1000 nye lokale helårsjob til glæde for lokalområdet.

De nye tiltag betyder blandt andet, at kapitalbehovet forventes at gå fra 200 millioner til måske 340 millioner:

- 2012 har ikke været et soveår for folkene bag Move. Der har været cirka 70 møder og præsentationer, ligesom der er udarbejdet en række ansøgninger, fortæller Carsten Andersen.

Move er tegnet af Christian Bay-Jørgensen i samarbejde med Dong Energy i en bygning, der bliver cirka 50 meter høj, og indendørs på knap 10.000 kvadratmeter. Der er allerede tænkt i en helt ny serviceform, der skal tage udgangspunkt i de lokale fødevarer og udnytte madkunstnere fra Lolland og Falster.

- Vi kan forhåbentlig skabe et Gourmet-Danmark, hvor kvaliteten er høj og prisen rimelig, siger Carsten Andersen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078