23948sdkhjf

FDM: Dyrere at holde småbiler

Udsigten til større værditab og stigende benzinpriser får de samlede udgifter til at stige mellem tre og seks procent i 2013 for de mindre biler, viser FDMs bilbudget for 2013. De dyrere og større biler rammes knapt så hårdt, da de fortsat er populære som brugte, hvilket begrænser værditabet.

Det lyder måske ulogisk, at lavere priser på nye biler kaster højere samlede udgifter af sig. Men i takt med at prisen nu begynder under 80.000 kroner for mikrobilerne, påvirkes muligheden for at sælge de brugte biler til en ordentlig pris, anfører Motor nr. 1 2013.

Købere vælgere hellere nyt end 3-5 år gamle brugte biler, og det holder efterspørgslen efter brugte små biler nede, hvilket presser priserne. Det er dog kun de bilejere, der vælger at skifte bilen ud efter tre til fem år, der oplever, at værditabet stiger.

FDM forventer, at omkostningerne til den større bil vil holde sig i ro i 2013. Det skyldes, at udbuddet af større biler er mindre, fordi mange har valgt at købe en lille, billig bil. Listeprisen er faldet, og ændret beskatning af leasing- og demobiler har været med til at gøre det attraktivt at sælge den større, brugte bil. Derfor er der fortsat et godt brugtbilsmarked for de større og dyrere biler, og det er med til at begrænse værditabet, vurderer FDM.

En ting ser dog ud til at gælde alle bilejere: Stigende grønne ejerafgifter, dieselbilernes udligningsafgift og udgiften til brændstof vil påvirke bilbudgettet i negativ retning.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063