23948sdkhjf

Markedet for elkøretøjer femdobles

Det britiske firma IDTechEx forudsiger, at det totale marked for hybrid- og eldrevne køretøjer vil stige voldsomt de næste ti år.
Elkøretøjerne vinder langsomt indpas. Men de kommende ti år vil udviklingen på dette området være enorm. Markedet er lige nu 375 milliarder kroner værd, men i 2023 vil det tal være mere end 1800 milliarder kroner, lyder det fra markedsanalysevirksomheden IDTechEx.

Det, der primært vil sætte gang i den store stigning af salget med elkøretøjer, drejer sig om store og tunge køretøjer, som eksempelvis bruges af militæret eller industrien. Størstedelen af disse køretøjer bliver købt, hvor man har Total Cost of Ownership for øje og ikke blot kigger anskaffelsesprisen.

Japansk markedsleder

Den klart største producent på området er Toyota, der er førende grundet japanernes position på markedet for hybrid gaffeltrucks, ligesom de producerer hybrid biler og busser. Toyota formår at udnytte deres viden til at udvikle nye produkter, hvor eksempelvis en hybridmotorcykel er et af de sidste nye produkter til at forlade samlebåndet på fabrikken.

- De producenter, der vil være at finde blandt de ti største over de kommende ti år, vil være dem, der har produkter til mange forskellige formål eller indgår store aftaler som eksempelvis firmaet Yutong. De udvikler e-busser til det kinesiske marked, og det vil aftage over 80 procent af alle e-busser, der bliver produceret i hele verden, siger Dr. Peter Harrop, formand for IDTechEx.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078