23948sdkhjf

Christiansborg bløder op for skrotgrænsen

Enhedslisten og Konservative er klar til at ændre reparationsgrænsen, hvis det skaber job, og hvis statens indtægt fra den seneste stramning skuffer.
- Vi går ind for at kigge på den grænse for, hvornår en bil skal opfattes som værende en ny bil, når det kan betale sig at reparere den, siger skatteordfører Frank Aaen (EL).

Dermed giver han rygstød til den samlede autobranches opfordring inkl. Metal og Malerforbundet til at lempe reparationsgrænsen på 55/65 procent af bilens værdi før uheldet.

Frank Aaen har sagt ja til et møde med Håndværksrådet om sagen.

- Det kunne sagtens indgå i jobskabelsespakken. Der er både beskæftigelse og miljø i det, når man ikke unødigt skrotter materiel, som kan repareres, siger Frank Aaen.

Ønsker en analyse

De Konservative er også velvillig indstillet. Finansordfører Mike Legarth (K) er rede til helt eller delvis at omgøre VK-regeringens stramning, som blev vedtaget i december 2010 efter et voldsomt forløb med den protesterende Marion Pedersen (V) i centrum.

- Vi er indstillet på at lytte til det signal, der kommer fra autobranchen. Lad os få analyseret, om grænsen ligger det rigtige sted. Det skal selvfølgelig ændres, hvis det kan dokumenteres, at der er et misforhold i forhold til forventningerne ved vedtagelsen, siger Mike Legarth.

Sorterer i mange jobforslag

Skatteordfører Nadeem Farooq (R) stiller intet i udsigt ud over at lytte og kigge på sagen.

- Jeg noterer, at der er fælles fodslag og et forslag til at hæve denne grænse. Jeg vil se på det som alle andre forslag. Det har været fremført tidligere, og jeg ved ikke, om der er noget nyt under solen, siger Nadeem Farooq.

- Vi er meget optaget af at se på initiativer til konkurrenceevnepakken (jobskabelsespakken, red.), som har størst jobeffekt. I øjeblikket sker der en opmarchering af mange aktører, som mener, at præcis deres forslag skaber flest job. Så siger jeg: Godt, meld bare ind - vi tager alle forslagene med og vurderer, hvilke der er bedst til at skabe private, varige job, siger de radikales skatteordfører.

- Derfor kan jeg ikke på nuværende tidspunkt sige noget om udsigten til, at vi efterkommer ønsket eller ej, understreger Nadeem Farooq. Han erkender, at der ikke er meget miljøhensyn ved en lav skrotgrænse.

Minister: Vi ser på det …

Skatteminister Holger K. Nielsen (SF) kender godt autobranchens henvendelse og lader sig aflokke en kort kommentar: - Det overvejer vi i regeringen. Vi ser på det!

Mads Rørvig (V) er i øvrigt blevet stillet i udsigt, at det stærkt forsinkede svar fra skatteministeren kommer her i vinterferien. Spørgsmålet handler om en genberegning af statens faktiske indtægter efter, at reparationsgrænsen blev nedsat fra 75 til 65 procent for godt to år siden.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094