23948sdkhjf

Nyt karrosseri- og skadeskoncept

FTZ Akademi og Teknisk Skole Silkeborg i samarbejde.
FTZ Akademi og Teknisk Skole Silkeborg har i samarbejde udviklet et nyt karrosseri- og skadeskoncept, der skal være med til at fremtidssikre værkstederne, så de er godt rustet til at efterleve kravene fra blandt andre forsikringsselskaberne.

- Vi har med et arbejdsområde at gøre, der ikke har fået den samme opmærksomhed på uddannelsessiden, som mange andre områder i branchen har. Pladesmedene har i høj grad måttet søge deres egne informationer for at dygtiggøre sig selv, siger Hans Erik Kristoffersen, uddannelsesansvarlig hos FTZ Akademi i Odense, ifølge en pressemeddelelse.

- Det er et nicheområde, som vi i takt med de mere skærpede krav fra blandt andre forsikringsselskaber bliver nødt til at give meget mere fokus, for at den enkelte mekaniker/pladesmed kan bibeholde sine markedsandele. Vi har set en stigende efterspørgsel efter uddannelse blandt pladesmedene, og vi mener, at vi kan tilbyde dem langt mere end det. Uddannelse er en vigtig del, men når vi kobler et koncept på, står værkstederne langt stærkere bagefter, uddyber Hans Erik Kristoffersen.

I et koncept kan medlemmerne drage nytte af hinanden, og den medfølgende markedsføring skal kunne fortælle, hvad konceptmedlemmerne er gode til.

Høj overlægger

Den helt store udfordring for værkstederne i dag er adgangen til reparationsanvisningerne.

I princippet kan alle værksteder få denne adgang, men det er ofte en meget vanskelig og tidskrævende opgave at finde frem til lige netop den bil og den reparation, man står overfor. Derfor har det været en afgørende faktor i udviklingen af det nye koncept, at værkstederne kan blive hjulpet på dette område. Konceptet indbefatter således et program, der er i FTZ’s web-katalog, og med dette program guides pladesmeden igennem til fabrikkens originale reparationsanvisning.

Selve uddannelsen foregår på Teknisk Skole Silkeborg over fire moduler á tre dages varighed.

- Der stilles høje krav og forventninger til uddannelsen, og det skal vi leve op til. Vi underviser blandt andet i de nyeste reparationsmetoder, sammenføjningsteknikker samt den vigtige finish i forhold til aflevering til maler. Uddannelsen indeholder såvel praktiske som teoretiske prøver, der afsluttes med en eksamen. Deltagerne må også forvente hjemmeopgaver undervejs. Målsætningen er helt klart, at overlæggeren skal være så høj, at vi kan sikre, at konceptet lever op til de krav og standarder, som forsikringsselskaberne kræver, fastslår Hans Erik Kristoffersen.

Der er ingen forventninger om, at værkstederne fra start har den helt store udstyrspakke. Der findes ikke en facitliste på dette - det hele afhænger af omfanget af skader og værkstedets ambitioner i skadesarbejdet. Det vil imidlertid altid være et krav, at værkstedet råder over udstyr, der svarer til kravene i reparationsanvisningerne.

Stor interesse

- Der har været stor interesse for konceptet lige fra starten, og vi modtager dagligt tilmeldinger til de første kurser, der løber af stablen i uge 15 og 16. Via FTZ’s web-katalog har værkstederne mulighed for at tilmelde sig, downloade brochurer og kursusbeskrivelser oplyser Hans Erik Kristoffersen.

I den kommende tid afholdes informationsmøder rundt i landet for at informere alle de mekanikere, som kunne have interesse i konceptet. Møderne afholdes i Aalborg den 4. marts, i Aarhus den 5. marts, i Haderslev den 7. marts, i Odense den 11. marts og i Glostrup den 14. marts. Alle i FTZ Akademis egne afdelinger.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125