23948sdkhjf

Samlet autobranche i kamp for flere job

Den samlede danske autobranche retter nu en fælles henvendelse til regeringen for at få ændret de lovbestemte regler for, hvornår en skadet bil skal skrottes i stedet for at blive repareret.
I et fælles brev til regeringens økonomiske ministre fremhæver autobranchens organisationer – med støtte fra Dansk Metal og Malerforbundet – de negative virkninger, som reparationsgrænsen har haft for virksomheder og ansatte siden dens indførelse i 2000. Reparationsgrænsen angiver, hvor meget en bil skal være beskadiget, før den ifølge loven skal skrottes.

"Autobranchen har i de seneste år lidt voldsomt under reparationsgrænsens negative konsekvenser. Alene i løbet af de seneste to år har branchen mistet over 1000 arbejdspladser, fordi det ved finansloven for 2011 blev besluttet at sænke reparationsgrænsen fra 75 procent til 65 procent," lyder det samstemmende fra organisationerne.

Autoorganisationerne henviser desuden til, at der hos Dansk Metal i december 2012 var registreret 979 ledige automekanikere og 47 ledige pladesmede. Og ved udgangen af 2012 var ledigheden blandt autolakerere på 15,3 procent.

Også tab af praktikpladser

Autoorganisationerne pointerer, at der oveni de tabte arbejdspladser skal lægges et betydeligt tab af praktikpladser. I november 2012 var der således 1032 praktikpladssøgende inden for uddannelserne karrosseriuddannelsen, lastvognsmekaniker, mekaniker og personvognsmekaniker, mens autolakererområdet kan dokumentere en fordobling i antallet af praktikpladssøgende.

"Det er vores vurdering, at en lempelse af reglerne for reparationsgrænsen meget hurtigt vil kunne generere et ganske betydeligt antal nye arbejdspladser. Derfor opfordrer vi regeringen til at løfte grænsen for, hvor meget en bil skal være beskadiget før den skal skrottes. Herved vil vi enkelt og billigt kunne genskabe danske arbejdspladser samt oprette nye lærlinge- og praktikpladser," mener organisationerne.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094