23948sdkhjf

Endelig færre konkurser i autobranchen

De seneste tal fra Danmarks Statistik indikerer, at udviklingen i antallet af konkurser i autobranchen endelig falder lidt, melder D.A.F.
I 2013 har der været overraskende mange konkurser i autobranchen set i lyset af det rekordhøje bilsalg. I hele 2013 er antallet af konkurser blandt motorcykel- og bilforhandlere imidlertid steget med knap fem procent sammenlignet med samme periode sidste år.

- Forhandlerne sælger et rekordhøjt antal biler, og det ser ud til, at det endeligt smitter af på konkurstallene. Det er et tegn på, at forhandlerne oplever både stigende aktivitet og sælger større biler, som de faktisk tjener penge på, og det er selvfølgelig glædeligt for branchen, siger adm. direktør i D.A.F., Jens Brendstrup.

- Udvikling i antallet af konkurser i detailhandlen viser, at der er en vis forsinkelse i konkursudviklingen. Så selv om vi på det seneste har fået flere positive nøgletal, der tyder på, at der er begyndt at komme mere aktivitet i dansk økonomi, så har dette endnu kun vist sig i et svagt faldende konkurstal, udtaler han og tilføjer:

- Konkurserne er faldende, alligevel har der været relativt mange konkurser i 2013.

Jens Brendstrup forklarer, at det er det stigende antal af konsolideringer, der er årsagen til det:

- Konsolideringstendensen er meget tydelig i autobranchen for tiden, og det kommer til udtryk i konkurstallene. Men en overtagelse af en anden bilforretning er som sådan blot en teknisk konkurs, da den fysiske forretning med dens aktiviteter jo fortsætter. Jeg vurderer derfor, at den egentlige konkursudvikling i vores branche ikke afviger nævneværdigt fra den i mange andre handelsbrancher, siger han.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125