23948sdkhjf

PSA over største bump

Men tabte 4,3 milliarder kroner i 2012.
Europas næststørste bilproducent Peugeot Citroën tabte 576 millioner euro (4,3 milliarder kroner) i 2012, viser bilproducentens netop offentliggjorte regnskab. Det skal sammenlignes med en gevinst på 1,09 milliarder euro (8 milliarder kroner) i 2011.

Men analytikerne havde forventet et endnu værre regnskab, og aktien steg også godt fem procent onsdag formiddag den 13. februar.

- Det ser ikke så katastrofalt ud, som markedet generelt forventede. Udsigterne er bestemt ikke fantastiske, men det virker som om, at de største bump er passeret, vurderer Jürgen Pieper, analytiker fra Bankhaus Metzler, over for Bloomberg. Han fremhæver, at der er sket en reduktion i udgifterne, og at salget er faldet mindre end forventet.

Peugeot planlægger at skære 17 procent af i den franske medarbejderstab, da det europæiske bilmarked ser ud til at falde i 2013 for sjette år i træk.

- Grundlaget for at opnå ny vækst er skabt. Vi vil fokusere på vores investeringer og aktivt arbejde for at genskabe en profitabel i Europa og udnytte fordelene ved vores investeringer i de voksende markeder, siger adm. direktør for Peugeot Citroën, Philippe Varin, til Bloomberg, skriver Børsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078