23948sdkhjf

Flot åbning på brugtbilmarkedet 2013

Et lavere udbud af firma- og mellemklassebiler samt MPV’er har betydet stigende priser fra årets start.
Trods snevejr og frostgrader blev der ifølge Danmarks Statistik/DMR omsat over 43.000 biler på brugtbilmarkedet i januar. Det er en nedgang på 2,7 procent sammenlignet med samme måned sidste år. Alligevel kalder BilBasen åbningen af året på brugtbilmarkedet blandt de bedste nogensinde.

- Der har været en meget stor interesse for brugte biler fra årets start. Vi er gået hele 24 procent frem i antallet af sidevisninger sammenlignet med sidste år, og bilkøberne har ligeledes brugt mere tid på BilBasen på at søge bil. Vi hører også fra forhandlerne, at starten har været rigtig god, konstaterer Morten Heuing, administrerende direktør for BilBasen og Bilinfo.

En af kunderne, Autocentralen Aalborg der er nybilforhandler af Nissan, Chevrolet og Honda og har godt 80 brugte biler på lager, bekræfter at det har været en fantastisk start på året med brugtbilhandlen.

- Via vores brugtbilannoncering på BilBasen har vi mange bilkøbere, der kommer fra eksempelvis Vejle, fra København og fra det sønderjyske, ja hele landet. Den gode start gælder både de nye og de brugte biler, siger fra Frank Andersen, salgskonsulent hos Autocentralen Aalborg.

Priserne stiger

Det kan ses på udbuddet af biler, at omsætningen fortsat er i det høje niveau fra 2012. Især er udbuddet af mellemklasse-, firmabilklasse og MPV-modeller det laveste i syv år, og lige nu er der 14 procent færre biler til salg i disse klasser sammenlignet med sidste år. Det har betydet stigende priser fra årets start. Alt i alt er BilBasens prisindeks steget med 1,1 procent i år, især båret af prisstigninger på de brugte firmabiler og MPV-modellerne.

- Vi kan faktisk sælge biler i alle klasser, og til priser, der er fornuftige, eksempelvis havde vi en Honda Jazz, der blev købt ind og solgt videre på under 24 timer, så det går fint, fortæller Frank Andersen. Han forventer, at 2013 også vil blive et godt bilår i det nordjyske.

Omsætningen på brugtbilmarkedet var rekordhøj i 2012 med over 545.000 handler. Heraf stod forhandlerne for 69 procent, mens private stod for 31 procent – den højeste privatandel i 14 år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11