23948sdkhjf

Gas-rally kommer til Danmark

Blue Corridor, et rally for gasbiler, kommer forbi den danske hovedstad 9. oktober, hvor der samtidig vil være fokus på gasbiler i Danmark.
Årets rute for gas-rallyet Blue Corridor har Søborg iblandt de 17 byer, der besøges i ni lande fra 3. til 19. oktober. Det er første gang, at løbet lægger vejen forbi Danmark, og det giver anledning til at lave en temadag med fokus på muligheder og barrierer for køretøjer på gas.

Her er Danmark langt bagefter andre lande. I USA og Asien er der mange gasbiler, ligesom der i Italien findes 800.000 gasdrevne biler. Tallet i Danmark er blot omkring 20.

Blue Corridors besøg og temadagen foregår hos HMN Naturgas i Søborg, hvor blandt andet transportminister Pia Olsen Dyhr deltager.

- Danmark halter langt bagefter på området, selv om vi rent faktisk har et veludbygget naturgasnet, der gør det muligt at anvende naturgas og på sigt også biogas som brændstof i transportsektoren. På det seneste er der dog sat en masse projekter i gang. Herhjemme er der nu tre gastankstationer og flere er på vej. Om halvandet år vil der formentlig være cirka ti stationer herhjemme, siger adm. direktør Susanne Juhl fra HMN-Naturgas.

Biler på naturgas udleder mindre CO2 og har mindre partikelforurening end størstedelen af de benzin- og dieselkøretøjer på de danske veje. I flere europæiske lande kører bilerne delvist på biogas, og det reducerer CO2-besparelserne markant, da biogas er 100 procent CO2-neutral. Ligesom det er billigere at tanke gas sammenlignet med benzin og diesel.

Arrangement foregår Gladsaxe Ringvej 11 i Søborg onsdag den 9. oktober fra 8.30 til 13.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094