23948sdkhjf

Nye vinterdæk passer til dansk vintervejr

Nyeste kollektion af vinterdæk er som skabt til den danske vinter med sne og sjap, viser årets store vinterdæktest. Stadig større standarddæk understreger behovet for at skifte til dæk, der passer til årstiden, mener FDM.
Årets kollektion af vinterdæk, passer perfekt til det danske vintervejr. I hvert fald synes dækproducenterne igen i år at have lagt vægt på at sikre et solidt vejgreb, hvad enten barometeret står på regn, slud, sne eller is. Det er hovedkonklusionen i årets store vinterdæktest, som FDM har lavet i samarbejde med tyske ADAC og en række øvrige europæiske bilklubber.

I alt 32 vinterdæk i to populære størrelser er i år blevet testet. Det drejer sig om 15 tommer (185/60), der typisk passer til blandt andet VW Polo, Opel Corsa, Peugeot 208 eller Skoda Fabia, og 17 tommer (225/45). Den sidste kategori var tidligere en relativ stor størrelse, men er i dag efterhånden standard på en lang række af de lidt større biler som VW Golf, Kia Ceed, BMW 3-serien eller Ford Mondeo.

- At en lang række af de lidt større biler de senere år er gået en dækstørrelse eller to op, gør især den sidste kategori interessant. Mange af de nye biler leveres nemlig med sportsligt tillempede dæk, som er optimeret til tør vej og matcher bilernes ofte høje tophastigheder og store fælge. Problemet er, at de er uegnet til at køre i vinterføre, hvor de har svært ved at få et ordentligt vejgreb. Kører man i en nyere bil, er det derfor ikke bare en god idé at skifte til vinterdæk, men ligefrem livsnødvendigt, siger FDM’s biltekniske redaktør Søren W. Rasmussen.

Som i tidligere sommer- og vinterdæktest er det også denne gang premium-producenterne, der slipper bedst fra årets test, ligesom det er en håndfuld discount-dæk, der ligger i den tunge ende. Det er hovedsageligt egenskaberne på våd vej, de dumper på, hvorfor FDM fraråder at købe dem.

- Som noget nyt er de testede størrelser i vinterdæktesten de samme som i forårets sommerdæktest. Dermed har ejerne af en lang række populære bilmodeller et godt udgangspunkt, når det gælder dæk til de forskellige årstider. Det er dog ikke det samme som, at testvinderne passer til ens behov, for ligesom med biler kan man have forskellige krav til dæk. Derfor kan det være en god idé at dykke ned i testen. Når det gælder vinterdæk, anbefaler FDM dog, at man altid lægger vægt på, at dækket klarer sig godt på især våd vej, siger Søren W. Rasmussen.

Alle resultaterne fra årets vinterdæktest kan ses i Motors oktobernummer, der udkommer i dag fredag den 27. september. Mere om vinterdæk på www.fdm.dk/daek
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078