23948sdkhjf

Lærlingene fik én på opleveren

Metal Rally besøgte Syddansk Erhvervsskole i Odense, hvor eleverne fik lov at prøve kræfter med rallykørsel.
Torsdag den 19. september var turen kommet til Syddansk Erhvervsskole i Odense, som fik besøg af det rally-arrangement som Dansk Automobil Sports Union (DASU), Dansk Metal og et antal tekniske skoler har sat i værk. Auditoriet ved siden af receptionen var fyldt med mere end 125 forventningsfulde unge mennesker. De hørte andægtigt på, at Henriette Juel Bruhn fortalte om rally-arrangementet og i særdeleshed om hvordan, der skulle køres ude på den til lejligheden anlagte bane. Efter det med formaningerne var overstået, kunne eleverne indløse rally endagslicenser.

Tøm lommerne

For nogle var tiden lidt lang, men alle holdt stand. Sidste instruks gik på, at de skulle tømme lommerne, for ellers kunne nøgler og andet komme i klemme mellem H-selen og de ædlere dele, forudsat de skulle komme ud for noget uforudset. Den bemærkning gik rent ind, og rally instruktør Per Sørensen behøvede da heller ikke at fortælle det igen, for alle havde tømt lommerne for indhold, inden de blev spændt fast i bilen.

Svært at få en rigtig læreplads

For Jacob Sørensen fra Fåborg var det bestemt en positiv oplevelse at komme ud og give den gas i en rigtig rallybil. Desværre kunne han ikke sige det samme om det at være i lære, da han er én af de mange, som ikke har fået sig en rigtig praktikplads.

- Beklageligvis er jeg én af dem, som er i skolepraktik. Det er såmænd godt nok, men jeg ville så gerne ud og prøve kræfter med en rigtig læreplads. Foreløbigt har jeg søgt 62 steder. Alle med afslag, siger den 18 årige ungersvend.

Daniel Kristensen fra Nyborg var også begejstret, men som Jakob Sørensen har han også måttet sande, at det med at få sig en rigtig læreplads, er betydeligt sværere end at komme ud at køre i en rally bil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08