23948sdkhjf

Mangel på lastbilmekanikere i Danmark

Efter nogle træge år er der nu kommet så meget gang i hjulene, at Scania mangler mekanikere over det meste af landet.
- Det kniber med at skaffe folk. Vi har akut brug for mekanikere i Herning og Aarhus, men det gælder også i resten af Danmark, hvor det er svært at finde ledige lastbil-, hydraulik- og el-specialister, siger Claes B. Pedersen, økonomidirektør og operationel chef hos Scania Danmark.

Siden nytår er der kommet markant mere gang i efterspørgslen på service og reparation på Scanias 26 autoriserede værksteder landet over. Det har både ført til udvidelse af medarbejderstaben og udvidelse af værkstedskapaciteten gennem effektiviseringer og længere åbningstider.

- Siden nytår har vi ansat 20 ekstra mekanikere rundt omkring i landet. Det er sket samtidig med, at vi har udvidet åbningstiderne på flere af vores lastbilanlæg, så vi kan give kunderne mulighed for at få serviceret deres køretøjer uden for normal arbejdstid, fortæller Claes B. Pedersen.

Vil hellere personbiler

På trods af, at Scania også har ansat nye mekanikerlærlinge samt fastholdt udlærte lærlinge, er der brug for flere hænder. De skal være skruet rigtigt på, så de både kan håndtere en skruenøgle og en hammer, men mekanikerne skal også beherske en computer og testere til fejlfinding samt kunne give sig i kast med kraner og trailere.

- Vi oplever, at mange unge, der har lyst til at blive mekanikere, fokuserer meget snævert mod personbiler. I lastbilbranchen er der mindst lige så mange spændende tekniske udfordringer som i personbilbranchen. Det er en stor opgave at gøre de unge mennesker opmærksomme på det. Der er gode karrieremuligheder i lastbilbranchen - og ikke mindst hos Scania. Det gælder både herhjemme og internationalt, siger Claes B. Pedersen.

Scania er det mest udbredte lastbilmærke over 16 tons totalvægt i Danmark og beskæftiger i øjeblikket 425 mekanikere på sine værksteder over hele landet.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.075