23948sdkhjf

Ajour med alverdens autobranche

● Continental er gået i samarbejde med IBM for at udvikle systemer til den førerløse bil.

● BMW vil kæmpe sig tilbage i førersædet med en model kaldet The Boss, en ny X5-version proppet med avanceret teknologi, efter at være blevet overhalet af Mercedes M-klasse sidste år.

● Den tyske kansler Angela Merkel advarer EU mod at påtvinde de tyske bilproducenter af luksusbiler tunge miljøkrav.

● Citroën vil begynde at producere en stor crossover/SUV i Kina inden 2015, der ikke skal til Europa.

● Porsche forventer vækst i Kina næste år, også i de indre regioner, efter introduktionen af den kompakte SUV Macan.

● Pininfarina er på vej tilbage, i erkendelse af at nichebiler og inhouse-bygning igen ser ud til at være efterspurgt efter den globale recession.

● Maserati forventer en salgsstigning til omkring 16.000 i år fra 6300 sidste år, drevet af efterspørgsel efter den nye Quattroporte og Ghibli model.

● BMW forventer at løse et problem med at levere reservedele globalt i slutningen af september.

● Daimler forventer en beslutning sidst på året hvorvidt man vil begynde at producere kompakt-biler sammen med Nissan på Nissant fabrik i Mexico.

● Renault og Daimler udvider deres globale samarbejde til at omfatte varebiler fremstillet i Japan, idet begge bilproducenter søger efter yderligere muligheder for fælles projekter.

● Opel har hentet den tidligere salgs- og marketingchef hos Mercedes-Benz og Smart, Peter Christian Kuespert, som ny salgschef.

● VW-chef Martin Winterkort har udtalt, at den europæiske auto-industri behøver at lukke omkring 10 fabrikker for at reducere overkapaciteten i det slunkne bilmarked.

● Renault vil opskalere biler under sit nye mærke Initiale Paris i såvel Kina som Europa for at tage kampen op med den franske rival Citroëns DS-linje.

● Rolls-Royce overvejer at følge Bentley og Maserati med en ultra-luksus SUV.

● Koreanske bilfabrikanter er stadig mere fokuseret på at gå efter de mere velstillede europæiske bilkøbere, hvilket giver General Motors mulighed for at skubbe på sit mærke Chevrolet, det tidligere Daewoo.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094