23948sdkhjf

Fremtidens Kia-biler testes på Nürburgring

Koreanske Kia vil gennemføre tests af fremtidige modeller til det europæiske marked på et helt nyt testcenter ved den legendariske racerbane Nürburgring i Tyskland.
Testfaciliteterne er resultatet af en investering på 50 millioner kroner fra Hyundai Motor Group, som er koncernen bag mærkerne Kia og Hyundai. Færdiggørelsen af de skræddersyede testfaciliteter forbedrer koncernens forsknings- og udviklingsarbejde i Europa og udgør den seneste i en række investeringer i koncernens regionale infrastruktur.

Med det nye testcenter får Kia permanent tilstedeværelse ved Nürburgring, så mærket i højere grad kan evaluere og udvikle modellernes holdbarhed og køredynamik mere effektivt og med større hyppighed.

Testcenterets 3622 kvadratmeter i glas og stål er på fire etager og indeholder workshops, kontorer og konferenceområder. Testfaciliteterne er en udvidelse af gruppens europæiske forsknings- og udviklingscenter i Rüsselsheim i Tyskland, hvor Kias europæiske design- og konstruktionsfaciliteter har til huse.

Nürburgring er anerkendt som en er verdens mest udfordrende racerbaner med sine 73 sving, hvoraf 33 er venstresving og 40 er højresving, fordelt på 20,8 kilometer. Med en højdeforskel på næsten 300 meter mellem banens højeste og laveste punkt er der stigninger og nedkørsler på 17 og 11 procent. Derfor er banen ideel til gennemførelse af krævende biltests, inklusive den accelererede holdbarhedstest, hvor bilerne kan gennemføre 480 omgange inden for blot et par uger. Denne test over 10.000 kilometer svarer til 150.000 kilometer under almindelige kørselsforhold, og det giver værdifulde data og feedback fra testkørerne, som kan gives videre til udviklingsingeniørerne. Det nye testcenter giver ingeniørerne mulighed for at evaluere data på stedet og i realtid, så de kan foretage modifikationer, mens testen er i gang.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093