23948sdkhjf

Ajour med Danmarks autobranche

● På biludstillingen i Frankfurt er Opel Ampera netop blevet hædret med "eCar Award 2013", og samtidig har Opel besluttet, at prisen i Europa skal sættes markant ned med 7.600 euro til 38.300 euro. Det svarer til en pris på 286.000 kroner. Men i Danmark koster Ampera cirka 650.000 kroner, fordi den ikke som rene elbiler kan slippe for afgift. Opel Ampera er en såkaldt "elbil med udvidet rækkevidde". Derfor går prisnedsættelsen uden om Danmark.

● Værkstedsportalen autobutler.dk investerer året ud flere millioner kroner i tv-reklamer via alle SBS’ kanaler samt Viasats tv-stationer, produceret af Zupa Recommended, for at få flere kunder til portalens tilmeldte værksteder. I 2014 anvendes et tocifret millionbeløb på TV2.

● Endnu en gastankstation åbner, denne gang i Fredericia 8. oktober med støtte fra Trafikstyrelsens Center for grøn transport. Naturgas Fyn, Tide Bus og Fredericia Kommune står bag det offentligt tilgængelige anlæg, der også vil betjene kommunens gasdrevne renovationskøretøjer og nyindkøbte gas-bybusser. På sigt skal man kunne tanke CO2-neutral biogas, udvundet af affald og gylle, fra anlægget.

● 86 procent af landets kommuner erkender et efterslæb på vejvedligeholdelse, viser en FDM-analyse. Men stadig flere laver nu attraktive lange kontrakter på typisk 15 år med entreprenører for at komme problemet, der skader biler og er trafikfarlige, til livs.

● På godt 30 år er chancen for at overleve en bilulykke steget 86 procent, viser en undersøgelse fra svenske Folksam. En lignende undersøgelse fra DTU Transport og FDM i 2012 viser, at risikoen for at blive dræbt falder med 37 procent, hvis man skifter sin bil fra 2000 ud med en fra 2010, mens sandsynligheden for personskade falder 23 procent.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078