23948sdkhjf

Ung autolakerer til VM

Om en uges tid rejser autolakerer 22-årige Mathias Frimor, 3N Lakering, Industrivej i Thisted, sammen med andre unge danske håndværkere til Leipzig i Tyskland, hvor verdensmesterskaberne i Skills bliver afviklet.
Mathias Frimor stiller op i konkurrencen for autolakerere, og han kommer til at konkurrere mod 23 andre autolakerere fra hele verden, og navnlig deltagerne fra Sydkorea anser han for at være de sværeste konkurrenter.

Hans mester Morten Nielsen, 3N Lakering, rejser sammen med sin hustru Joan til Leipzig for at overvære, hvordan Mathias klarer sig, og Morten Nielsen fortæller, at sydkoreanerne siden deres eget nationale mesterskab udelukkende har trænet og trænet med henblik på verdensmesterskaberne.

- Sydkoreanerne udvælger faktisk sportsstjerner, som bliver trænet op til kun at være med i konkurrencen, og det må man gerne i Skills, forklarer han til Thisted Dagblad.

Det afskrækker overhovedet ikke Mathias Frimor, som er dansk mester. Desuden har han uden for konkurrence deltaget i de norske mesterskaber, og for ikke så længe siden var han i Stockholm for at lakere på konkurrenceniveau.

På mandag rejser han til en forstad til Bruxelles i Belgien, hvor han skal træne et par dage.

Præcision

Alle deltagerne skal være færdig med den stillede opgave inden for en bestemt tid. Og ifølge Mathias Frimor skal der fart på sprøjtepistolen.

- Der er simpelthen ikke tid til at lave en fejl om, og man kan ikke spilde noget maling, for så er der ikke nok til at løse opgaven, fortæller han og fremhæver, at bedømmelsen i al det væsentligste tager sit udgangspunkt i opmålingen og præcisionen af arbejdet.

- Dommerne har en skabelon, som opgaven bliver målt og bedømt ud fra, fortæller han og nævner desuden, at der er en konkurrence, hvor hver deltager skal ramme én farve præcist ud fra fire farver.

- Og farven skal man finde med brug af øjet, men det kan man godt træne sig op til, mener han.

Mathias Frimor blev udlært april 2012 og blev efterfølgende ansat i firmaet som svend.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125