23948sdkhjf

Mobning i bilklassen

SKUESPILLERNE THOMAS MYGIND og Anders W. Berthelsen kender alt for godt til problemet mobning og har fokus på problemet netop nu i en storstilet tv-kampagne. En slags mobning i bilklassen er også hvad der foregår for tiden inden for beskadigede leasingbiler, mener bilforhandlernes organisation D.A.F. For forsikringsselskabernes taksatorer vurderer ikke bilerne ud fra markedsværdien men ud fra den forholdsmæssige registreringsafgift. Det giver flere erklærede totalskader, færre biler til reparation og flere arbejdsløse i autobranchen. Og det må der gøres noget ved. Endnu engang har en af branchens gode organisationer fingeren på pulsen og kan påpege et problem, der kan rettes til gavn for medlemmerne – bilværkstederne. Det er vigtigt i en tid, hvor værkstederne er trængte, og hvor der såvel landspolitisk som samarbejdsmæssigt med forsikringsbranchen skal findes de bække, der tilsammen kan hælde nødvendige kroner ned over værkstederne.

FOR AT KOMME forskelsbehandlingen til livs skal der naturligvis en ændring til hos forsikringsselskaberne, der endnu engang bliver revset behørigt og høfligt af autobranchen. Heldigvis er selskaberne blevet mere lydhøre overfor autobranchens gode argumenter, og vil forhåbentlig også i denne sag rette ind. Ligesom vi har set, at taksatorerne har taget autobranchens tilbud om uddannelse i nye karrosseri-tekniker til sig for at højne samarbejdet omkring taksering af skader. Dejligt at være vidne til her fra den uafhængige fagpresse på sidelinjen.

LIGELEDES KAN VI glæde os over, at autobranchen har taget endnu et nyt initiativ, der skal give mere åbenhed og oplysning om uddannelser i autobranchen. I samarbejde med Business College Syd i Mommark har de to brancheorganisationer D.A.F. og Bilbranchen i fællesskab besluttet at skabe større klarhed over karrieremuligheder i autobranchen via et katalog og hjemmesiden www.autouddannelsen.dk. Godt at se, at mobningen for en stund er pakket væk mellem de to ofte kæmpende brancheorganisationer for landets bilforhandlere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109