23948sdkhjf

Tesla Motors på Nasdaq 100-indekset

Aktiekursen hos den fremstormende amerikanske elbil-producent, Tesla Motors (TSLA), er de seneste seks måneder steget med over 270 procent. Så nu er Tesla Motors at finde blandt de tunge tech-selskaber i det såkaldte Nasdaq 100-indeks, meddeler den amerikanske børs.

Indekset består af de 100 største ikke-finansielle selskaber, der er noteret på den teknologitunge børs. Tesla-aktiens himmelflugt, kombineret med en nylig emission, har bragt markedsværdien af det blot 10 år gamle firma op på, hvad der svarer til 74 milliarder kroner.

Tesla Motors er kontrolleret af den sydafrikansk-amerikanske teknologi-iværksætter Elon Musk, der også står bag det succesfulde, private rumfartsprojekt SpaceX. Desuden ejer både Toyota og Daimler store poster i Tesla, som til gengæld leverer avanceret teknologi til bilgiganternes kommende elbiler.

Tesla har i udviklingsfasen blandt andet nydt godt af den amerikanske stats billige, statsgaranterede lån til grøn teknologi. Programmet blev iværksat under Bush administrationen og videreført af Barack Obama. Tesla tilbagebetalte overraskende restbeløbet på cirka milliarder kroner tidligere på året, hvilket er hele ni år før tid.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062