23948sdkhjf

MotorClassic markerer 60 års biltest

I disse dage er det 60 år siden, at danske forbrugere for første gang kunne læse uafhængige prøvekørsler af nye biler på dansk. Nyskabelsen stod FDM for, og siden 1953 har Danmarks største forbrugerorganisation testet flere tusinde biler, så generationer af danske bilister har kunnet træffe det rigtige valg.
For de fleste bilkøbere er det i dag en selvfølge at læse test og prøvekørsler, før valget træffes. Men sådan har det ikke altid været: i august 1953, i disse dage for 60 år siden, kunne FDMs medlemsblad Motor som det første danske medie præsentere uafhængige, kritiske analyser af nye biler, skriver MotorClassic, FDMs magasin om klassiske biler.

- Dengang var uafhængige prøvekørsler noget helt nyt i Danmark, og det var en stor satsning for FDM, der i 1953 kun havde 41.000 medlemmer mod næsten 240.000 i dag. Men behovet for seriøs forbrugerrådgivning blev større og større, efterhånden som bilismen slog igennem i Danmark, siger MotorClassics chefredaktør, Bo Christian Koch.

Den første prøvekørsel blev bragt i Motor den 29. august 1953, hvor Opel Olympia Rekord som den første bil blev taget under behandling.

- Opel-importøren frygtede tydeligvis for resultatet, for i en annonce i samme blad anbefalede man kunderne at tale med en Olympia-ejer, hvis de for alvor ville vide, hvad bilen stod for, siger Bo Christian Koch.

Opel-importøren er langt fra den eneste, der har frygtet FDMs testhold. Siden 1953 har FDM som bilisternes forbrugerorganisation fældet dom over flere tusinde nye bilmodeller, og de grundige, uafhængige bilanalyser med forbrugernes behov i højsædet er stadig hjerteblod for både FDM og medlemsbladet Motor.

Man kan læse mere om FDMs prøvekørsler gennem 60 år i det nye nummer af MotorClassic, der netop er udkommet. MotorClassic udkommer seks gange om året og sælges i større kiosker landet over. Abonnement på MotorClassic kan bestilles via www.fdm.dk/motorclassic.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078